Geld lenen met bkr registratie

0
6482
persoon die geld pakt

Type BKR registratie

Een BKR registratie heeft bijna iedereen, aangezien er een registratie wordt aangemaakt op het moment dat u een (mogelijkheid tot) krediet aangaat. Dat betekent dat u een registratie heeft zodra u een bankrekening opent waarop u rood mag staan of u een creditcard heeft. Het gaat in dit geval om een positieve BKR registratie, waardoor er nog niets aan de hand is. Heeft u een BKR notering A1, A2, A3 of A4? Dan is de kans groot dat men u niet zomaar een lening zal verstrekken. Vooral de A4 notering geeft grote problemen, die nog jaren voort kunnen duren nadat u alles weer netjes op orde heeft.

Gevolgen van een BKR registratie

De BKR registratie kunnen een lange tijd gevolgen hebben, ook wanneer u de kosten inmiddels weer op een rijtje heeft en u niet langer in de problemen zit. De BKR codering A1 geeft bijvoorbeeld aan dat er een betalingsachterstand is geweest, maar dat daar inmiddels een regeling voor getroffen is. Men zal u echter niet zomaar een hypotheek verstrekken, aangezien men huivert voor het feit dat u opnieuw in de problemen komt. Zorg er daarom voor dat u niet zomaar een BKR codering oploopt, zodat u ook in de toekomst geld kunt lenen op het moment dat u dat nodig heeft.

Minilening afsluiten

Heeft u een BKR registratie en blijkt het op basis daarvan lastig om een lening af te sluiten? Dan is het wellicht een goed idee om eens voor een minilening te kiezen. De kans is groot dat u daar wel voor in aanmerking komt, mits uw inkomen hoog genoeg is. Men zal geen toetsing bij het BKR uitvoeren, waardoor men uw codering niet hoeft te ontdekken. U kunt bedragen tot net onder de €1.000 lenen, waardoor u daar in de meeste gevallen ruim voldoende aan zal hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here