Reisverzekering en gevaarlijke sporten: hoe zit het precies?

0
91

Je kunt een reisverzekering zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Daar is uiteraard wel een kostenplaatje aan verbonden. Hoe meer je verzekerd, hoe meer je kwijt bent. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van het risico dat je loopt tijdens het backpacken. Zo betaal je waarschijnlijk meer wanneer je een avontuurlijke backpacker bent.

Niet gedekt door reisverzekering

Een aantal extreme sporten worden niet gedekt door een standaard reisverzekering. Denk daarbij onder andere aan bergbeklimmen, bungeejumping, zweefvliegen en abseilen. Sommige verzekeringen bieden een extra module aan voor avontuurlijke reizen. Sommige sporten, zoals duiken en mountainbiken, maken soms wel deel van een reisverzekering. Het is verstandig om voor je reis altijd goed de polisvoorwaarden door te lezen. Zo ga je goed voorbereid en verzekerd op pad.

Annuleringsverzekering afsluiten

Hou je van uitdagingen? Dan is een rondreis in Costa Rica ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring. Maar voordat je reisavontuur is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit is misschien niet het meeste spannende onderdeel van je reis, maar wel belangrijk. Het kan helaas altijd gebeuren dat je vanwege familieomstandigheden huiswaarts moet keren. Met een reisverzekering van bijvoorbeeld Univé of Gouda en Kilroy kun je zonder grote kosten je reis annuleren en het vliegtuig terugpakken naar huis. De hoogte van de annuleringsverzekering is afhankelijk van je reissom. Wanneer je een lange en dure reis boekt ben je meer geld kwijt. Aan de andere kant liggen de kosten voor het annuleren van je reis zonder verzekering nog vele malen hoger.

Let goed op je spullen

In de polisvoorwaarden staat meestal duidelijk aangegeven wanneer je recht hebt op een vergoeding. Wanneer je onvoorzichtig met je spullen omgaat is de kans kleiner dat je verzekeraar een vergoeding uitkeert. Het lijkt vanzelfsprekend, maar niet iedere reiziger let even goed op spullen met veel waarde. In vakantieoorden liggen dieven altijd op de loer. Wees voorzichtig, en berg je spullen goed op. Wanneer een reisverzekeraar er achter komt dat je jouw tas achteloos bij het strand of zwembad hebt achtergelaten, krijg je geen vergoeding voor de gestolen spullen.

Dagwaarde en eigen risico

Het is ontzettend vervelend wanneer je spulletjes tijdens het backpacken kapot gaan of gestolen worden. Gelukkig kun je met een reisverzekering het grootste deel van de eigendommen vergoed krijgen. Hou er echter wel rekening mee dat de spullen tot een bepaald bedrag zijn gedekt. Vaak krijg je niet al het geld terug omdat de verzekering slechts de dagwaarde dekt. Dit houdt in spullen van meer dan een jaar oud minder waarde hebben. Hou daarnaast rekening met het eigen risico. Door de dagwaarde en het eigen risico kan het voorkomen dat je uiteindelijk heel weinig of zelfs geen vergoeding krijgt. Ook in dit geval is het aan te raden om vantevoren goed de verzekeringspolis door te lezen. Zo weet je meteen hoe hoog de vergoeding is wanneer bijvoorbeeld je dure camera gestolen wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here