Waar op letten bij aankoop puppy op internet

0
1911
puppies

Zoek dus ook even op advertentiewebsites als marktplaats op de woonplaats voordat je wil een puppy kopen. Je kunt zo al snel de nep namen koppelen aan dezelfde persoon. Daarnaast kan het ook wel helpen om gewoon eens te gaan googelen op een fokkers naam. Een groot deel van de malafide broodfokkers komen voor op forums. Hier wordt slecht over de fokkers gesproken vanwege hun gedrag. Je kunt hier al veel lezen over de herkomst van de puppy’s. Helaas lees je hier ook veel horror verhalen die gaan over overleden puppy’s door een toedoen van de fokker.

Met deze tips kan je al een groot deel van de broodfokkers uitschakelen. Toch blijft het altijd een groot risico om via advertentiewebsites of het internet puppy’s te kopen. Natuurlijk zijn er ook gewoon originele fokkers die een puppy aanbieden op marktplaats. Je ziet alleen vaak al aan het prijsverschil dat dit om een echte fokker gaat. Daarbij staat er vaak gemeld dat ze met stamboom geleverd worden. De stamboom kan je laten nakijken bij de Raad van Beheer voor de zekerheid. Het is dus geen blaadje dat zomaar is uitgedraaid door een fokker. Uiteraard kan dit wel gebeuren, maar het is belangrijk om hierop te controleren. Vooral als je een fokker niet helemaal vertrouwd. Het kan natuurlijk wel gebeuren dat er nog geen stamboom is. Meestal komt de stamboom officieel van de raad van beheer pas na een paar maanden. Vraag eventueel om de stamboom van de ouders of je deze mag inzien. Bekijk even goed of dit geen copy is en maak vervolgens zelf even met toestemming een copy. Zo kan je zelf nagaan of het om een origineel exemplaar gaat. Kijk goed uit als er op een website staat puppies te koop.

Meteen naar de dierenarts na aankoop

Mocht je een goede fokker hebben dan krijg je altijd een koopgarantie mee. Je kunt een puppy hiermee altijd ruilen mocht er iets niet goed zijn. Het is daarbij belangrijk dat je direct na de aankoop naar een dierenarts gaat. Een dierenarts kan de puppy goed nakijken en controleren of de gezondheid in orde is. Uiteraard kan de dierenarts geen generieke afwijkingen direct zien. Dit zal helaas een risico zijn dat je moet nemen als je niet naar een professionele fokker gaat. Als een puppy er in het eerste opzicht er gezond uitziet dan is dit al een goed teken. Natuurlijk geeft dit geen garantie voor de toekomst, maar het is wel een eerste stap in de goede richting. Wil je toch meer zekerheid? Kies dan altijd voor een ervaren fokker en niet voor een beruchte broodfokker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here