Hoe vaak kam jij je hond?

0
1680
hond kammen

Als een hond niet voldoende gekamd wordt kan dit er voor zorgen dat een hond klitten krijgt. Als dat lang door gaat kan het nog erger worden en kan een hond zelfs gaan vervilten. Wanneer het zo ver komt heeft een hond hier vaak veel last van en is het erg moeilijk om de vacht nog uit te kammen. Soms is dan de vacht wegscheren nog de enige optie.

Teveel kammen is niet goed

Soms hebben mensen ook de neiging om hun hond veel meer te kammen dan eigenlijk nodig is. Hiermee loop je kans dat je de gezonde haren los trekt en kan het verharen ook juist erger worden dan anders gebeurd zou zijn. Ook is het belangrijk dat je de juiste borstels en kammen gebruikt bij het kammen van je hond. Met de verkeerde borstels kun je namelijk de vacht van je hond juist beschadigen.

Honden met kort haar

Honden met kort glad haar hebben meestal geen bostel nodig en hebben vaak genoeg eraan als de vacht wordt afgenomen met een natte zeem. Een hond met ruwe haren heeft een borstel nodig van rubber met een poetsborstel. Als deze hond ook wat langer haar heeft is een slickerborstel daar goed voor. Ook bij langharige honden moet je een slickerborstel gebruiken en kun je ook een kam met wijde tanden gebruiken.

1 keer per week voldoende

Welke kam of borstel je ook gebruikt, let op dat je je hond niet te weinig of te vaak kamt. Meestal heeft een hond voldoende aan 1 keer kammen in de week. Als je hierover twijfelt kun je natuurlijk dit het beste navragen bij iemand die hier meer van weet zoals bijvoorbeeld een hondentrimmer. Geen hond of vacht is hetzelfde waardoor de ene hond meer kammen nodig heeft dan de andere.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here