Deze 5 binnensporten zijn zeer de moeite waard

0
410

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk sporten is. Het is een geweldige manier om actief te blijven, je kunt het zowel binnen- als buiten doen én het is een sociale activiteit. Wat zijn eigenlijk de 5 meest populaire binnensporten? Wij zochten het voor je uit!

Sport 1: Basketbal

Een van de populairste binnensporten is basketbal. Het is een geweldige manier om, zoals ze dat zo mooi zeggen in het Engels, ‘in shape’ te blijven en plezier te hebben met vrienden of familie. Of je nu een kort basketbalspel speelt op de oprit of meedoet aan een competitie bij een plaatselijke sportschool, je geniet van sport die een combinatie van snelheid, behendigheid en coördinatie vereist.

Sport 2: Badminton

Een racketsport dat zowel enkelspel of dubbelspel kan zijn. Badminton is een geweldige manier om je hand-oog coördinatie en conditie te verbeteren. Het spel wordt gespeeld op een door een net gescheiden baan en het doel is om de zogeheten ‘shuttle’ heen weer te slaan over het net zonder dat het jouw kant van de baan raakt.

Sport 3: Tafeltennis

Ook we bekend als pingpong. Dit is een geweldige binnensport die waar mensen van alle leeftijden en niveaus plezier in hebben. Het spel wordt gespeeld op een tafel met een klein net in het midden. Het doel is om de bal heen en weer te slaan over het net zonder dat het op de grond van jouw gedeelte belandt.

Sport 4: Volleybal

Volleybal is een populaire zaalsport die gespeeld kan worden door teams van zes spelers. Je staat op door een net verdeeld veld en het doel is om de bal over het net en in het veld van de tegenstander te slaan. Je scoort punten als de bal de grond raakt. Volleybal is bij uitstek dé binnensport om te werken aan teamwork, coördinatie en het uithoudingsvermogen.

Sport 5: Squash

Een racketsport gespeeld door twee of vier spelers. Squash is een goede sport om zowel jouw e conditie als hand-oog coördinatie te verbeteren. Het spel wordt gespeeld op een door vier muren omsloten baan. Het doel is om de bal tegen de muren en in de baan van de tegenstander te slaan zonder dat de bal de grond aan jouw kant van de baan raakt.

Binnensporten: geen last van de elementen

Al deze binnensporten helpen jou om actief te blijven en plezier te hebben op het sportveld. Groot verschil met buitensporten is dat je geen last hebt van hitte, regen, storm of sneeuw. Je bent immers binnen, dus een toernooi hoeft nooit afgelast te worden vanwege slechte weersomstandigheden. Dus ben je op zoek naar een leuke sport dat goed is voor je gezondheid én sociale contacten? Dan zijn de sporten uit onze top 5 zeker de moeite van het proberen waard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here