Bereik sportieve successen met Rolex en Casio

0
1255

Een mooi horloge maakt je outfit helemaal compleet. Het is de aanschafprijs meestal dan waard, omdat je het bijna overal draagt. Bovendien heb je tegenwoordig de keuze uit een groot aantal multifunctionele exemplaren waarmee je zelfs kunt internetten. Toch blijven ook mechanische horloges populair. Soms helpt een horloge ook om sportieve resultaten te bereiken. Een waterdicht exemplaar van Rolex is bijvoorbeeld een echte aanwinst. Maar ook de duikhorloges van Casio functioneren uitstekend.

Bijzondere band

Sport en horloges hebben een bijzondere band met elkaar. De verbintenis is absoluut niet iets van de laatste jaren. Zo ontwikkelde het prestigieuze Zwitserse horlogemerk Rolex al in 1926 een waterdicht polshorloge dat over de hele wereld veel lof oogstte. Door een speciale marketingstunt in 1927 is het zelfs een echte klassieker geworden. Een Britse zwemster zwom namelijk met deze zogeheten ‘Oyster’ horloge Het Kanaal over. Hoewel haar poging mislukte, bleef het horloge in uitstekende staat. Het merk Rolex vestigde daarmee definitief haar goede naam.

IJzersterk horloge

In de twintigste eeuw maakten horloges een razendsnelle ontwikkeling door. Zo vonden merken als Casio en Rolex duikhorloges uit waarmee zelfs op grote diepte de tijd kunt controleren. Zo imponeerde Rolex in de jaren ’60 de wereld door een speciaal horloge aan de buitenkant van een duikboot te vestigen. Het was de ultieme manier om de kwaliteit van het horloge te testen. Het Rolex horloge slaagde glansrijk, en toonde de kracht aan van dit Zwitserse horlogemerk.

Duikhorloges van Casio

Casio doet wat betreft de kwaliteit van duikhorloges echter niet onder voor Rolex, hoewel het minder bijzondere records heeft gevestigd. Zo zijn de vrij recente G-Shock lijn en Momentum Steelix bijzonder populair. Het voordeel van Casio tegenover Rolex is dat de horloges een stuk goedkoper zijn. Zo kost de Momentum Steelix slechts 95 euro. Het is een analoog horloge waarmee je kunt duiken tot 200 meter diepte. Een andere aanrader is de digitale Casio G-shock GA-100C-8AER. Ook hiermee kun je mooie tochten onder water maken tot 200 meter diep. Evenals de Steelix kost dit duikhorloge van Casio 95 euro. Of je nu kiest voor Rolex, Casio of een ander merk: een sterk horloge kan bijdragen aan sportief succes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here