Dameslaarzen op kuitmaat

0
3066
dameslaarzen

Uit onderzoek is gebleken dat 40% van de vrouwen in Nederland moeite heeft met het vinden van een passende laars. Bij een laars is namelijk niet alleen de pasvorm rondom de voet van belang maar ook de pasvorm rondom de kuit. Helaas maken nog steeds veel merken hun laarzen met een gemiddelde kuitmaat. Hierdoor is de schachtwijdte van deze laarzen voor veel mensen te smal en voor sommige mensen juist te breed.

De oplossing

Er zijn een aantal Nederlandse merken die dit probleem hebben onderkent en een speciale collectie laarzen in verschillende kuitmaten is gaan ontwikkelen. Dit zijn JJ Footwear, HOH Walkers en Helioform. In samenwerking met deze merken heeft de website Laarzenwinkel.com de grootste brede schacht laarzen collectie van Nederland samengesteld waar laarzen op kuitmaat worden aangeboden.

Kuitwijdte calculator

Om het mogelijk te maken om de juiste laarzen uit te kiezen zonder ze eerst te passen is een zogenaamde kuitwijdte calculator ontwikkeld. Door de omtrek van de kuit op het breedste punt op te meten en deze in combinatie met de schoenmaat in de calculator in te vullen wordt de kuitmaat berekend en het assortiment getoond dat bij die maat hoort.

Internationaal succes

Met dit concept dat zich de afgelopen jaren in Nederland reeds heeft bewezen zijn deze bedrijven de landgrens over gegaan. Inmiddels wordt dit type laarzen van Nederlandse bodem dan ook met succes in Duitsland en Frankrijk verkocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here