Waarom je met een gietvloer een behaaglijk thuis creëert

0
1157

Een gietvloer aanleggen is een verstandige keuze. Niet alleen is de industriële uitstraling een aanwinst voor je interieur, het is ook nog gemakkelijk te onderhouden en gaat jarenlang mee. Het maakt je huis net even wat mooier! Maar een gietvloer brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Wist u bijvoorbeeld dat ook een verwarmde gietvloer tot de mogelijkheden behoort?

Behaaglijk in de koude wintermaanden

Het is heerlijk om vloerverwarming te hebben in huis. Vooral in de wintermaanden en op koude ochtenden is het een fijn gevoel om met blote voeten een warme ondergrond te lopen. Een vloerverwarming is bovendien nog goed voor uw portemonnee ook. De temperatuur ervan ligt namelijk 1 of 2 graden lager dan een gewone verwarming. Dankzij vloerverwarming heeft een kamer met 19 of 20 graden al een fijne temperatuur. Door de lagere temperaturen bespaart u soms wel 10 of 20 procent op de energierekening.

Plaatsen van een vloerverwarming

Uw heerlijke vloerverwarming kan gemakkelijk worden gerealiseerd. Normaliter wordt een gietvloer gegoten in plaats van aangelegd. Daarna moet de vloer een paar uur harden, en tot slot afgewerkt worden met bijvoorbeeld vloercoating. In het geval van vloerverwarming worden eerst de verwarmingsbuizen geplaatst. Vervolgens wordt de gietvloer er overheen gegoten.

Expert inschakelen of zelf klussen

Het is aan te raden om een expert in te schakelen wanneer u de verwarmde gietvloer zo vakkundig mogelijk wilt plaatsen. Maar u kunt natuurlijk ook zelf de vloerverwarming plaatsen. In dat geval dient u zich goed in te lezen, en het juiste materiaal in de bouwwinkel of online aan te schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here