Waar je aan moet denken als je gaat kamperen met je hond?

0
1101

Een hond meenemen op kampeervakantie geeft een goed gevoel. Je trouwe viervoeter hoeft immers niet achter te blijven. Wel dien je vantevoren goed na te denken over het vervoer, het plaatselijke klimaat, de reisduur en het verblijf. Het is dan ook belangrijk om je goed in te lezen over de regels van een land wat betreft het invoeren van een huisdier.

Regels en verplichtingen

Een van de verplichtingen in bijna elk land is het meenemen van een dierenpaspoort. Deze is verkrijgbaar bij de huisarts. Ook dient je hond ingeënt te zijn tegen rabiës, ook wel bekend als hondsdolheid. Daarnaast dient de hond gechipt te zijn, en moeten het chipnummer en je adresgegevens geregistreerd zijn bij een databank.

Wat neem je mee?

Spulletjes van thuis voor je hond zorgen ervoor dat je trouwe viervoeter zich ook op een verre bestemming prettig voelt. Denk bijvoorbeeld aan de vertrouwde mand of deken en speeltjes. Daarnaast is het praktisch om op de camping te beschikken over een riem, een halsband met een adreskoker en een hondenpoepzakje. Voor onderweg is het handig om een waterdispenser met water mee te nemen. Zo heeft je hond het onderweg nooit last van dorst.

Waar moet je verder aan denken?

Door aantal praktische tips te hanteren beleeft je hond een fijne kampeervakantie. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je hond meereist in een ruimte die niet te warm of vochtig is. Vervoer je viervoeter dan ook bij voorkeur in de achterbak of op de achterbank. Bovendien is het verstandig om elke twee uur even pauze te nemen en de benen strekken.

Voorzieningen op de camping

Soms is het even zoeken naar de camping die aan jouw wensen en die van je hond voldoet. Op internet is het vaak mogelijk om te filteren op campings waar honden welkom zijn. De hondvriendelijke campings bevatten vaak speciale voorzieningen voor honden, zoals hondentoiletten en een hondenstrand. Zo beleeft ook je hond een heerlijke vakantie.

Hondvriendelijke campings

Sommige campings in Europa zijn speciaal op honden gericht, zoals camping Erkemederstrand en het Italiaanse Union Lido. Camping Erkemederstrand in Zeewolde biedt uitstekend vermaak voor honden. Zo kunnen ze samen met hun baasje heerlijk ravotten op een breed zandstrand. Een andere fijne en hondvriendelijke camping is Union Lido in Cavallino. Deze plek beschikt onder andere over een hondenstrand en hondenzwembad. Ook heeft de camping een overeenkomst met een dierenartspraktijk in Jesolo, zodat er bij gezondheidsproblemen altijd een arts aanwezig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here