Hoe wittere tanden een grotere zelfverzekerdheid veroorzaken

0
1137
witte tanden

Modellengebit

Het werkt hetzelfde als bij slanke modellen in tijdschriften: als je alleen maar maatje 36 ziet, word je met een maatje 42 al gauw onzeker over jezelf. Je wijkt ten slotte af van het gemiddelde schoonheidsideaal. En immers, hoe vaak zie je een model met gele tanden? De keren dat u dit ziet, zal het eerder een uitzondering dan een regel zijn.

Witter is gezonder

Bij gele tanden krijgen mensen al gauw de indruk van slechte hygiëne. Die persoon zal wel slecht poetsen en weinig aandacht besteden aan zijn/haar uiterlijke verzorging. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Gele tanden kunnen inderdaad veroorzaakt worden door een slechte verzorging van het gebit, maar het kan ook zijn dat je er aanleg voor hebt, of dat het een dieper liggend probleem is, waar geen tandenborstel tegenop kan. Andersom geldt ook: een wit gebit geeft het idee dat de mond schoon en gezond is. Gelukkig bestaat er altijd de mogelijk om je tanden te bleken bij een tandarts.

Onbezorgd lachen

Veel mensen met gele tanden schamen zich voor hun gebit. Ze durven niet voluit te lachen want ze voldoen immers niet aan het ideaal. En stel je voor dat anderen denken dat je onhygiënisch bent! Omdat ze constant nadenken over hoe ze overkomen worden ze onzeker. Laat dat lachen nou juist belangrijk zijn voor het zelfvertrouwen. Iedereen wordt ten slotte blij van een vrolijke, goedlachse vriend(in) of collega. En als mensen blij van je worden, geeft je dat zelfvertrouwen. Dus met een ‘gezond’ wit gebit komen mensen weer in die positieve spiraal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here