Een overzicht van gevaarlijke sporten

0
424
mma vechter in de arena

Sporten is over het algemeen hartstikke goed voor je. Je krijgt er een afgetraind lichaam van en tegelijkertijd geef je met sporten je fysieke en mentale gezondheid een boost. De meeste sporten zijn dan ook relatief veilig. Je kunt weliswaar te maken krijgen met lichte blessures, maar dat is dan ook alles. Er zijn echter ook gevaarlijke sporten. In dit artikel geven we je een overzicht van gevaarlijke sporten die tegelijkertijd populair zijn.

Motorsport

Als motorrijder ben je bijzonder kwetsbaar en om die reden is het ook een gevaarlijke sport. In het nieuws lees je regelmatig over motorongelukken met verstrekkende gevolgen. Gelukkig is het in de meeste circuits relatief veilig en de motorrijders dragen natuurlijk ook beschermende kleding. Ben jij een liefhebber van de motorsport en wil je eens een race bekijken? Dan is het misschien leuk om 24H Le Mans tickets te bestellen.

Turnen

Turnen is niet alleen een leuke sport om naar te kijken, maar tegelijkertijd ook een kunstvorm. Tijdens turnen worden er veel bijzondere bewegingen gemaakt. Bewegingen die de meeste mensen nooit maken en dat maakt turnen ook spectaculair om naar te kijken. Tegelijkertijd is turnen ook een bijzonder gevaarlijke sport. Het risico op een blessure is namelijk erg groot vanwege de bizarre en onvoorspelbare bewegingen.

Verstuikte enkels, wervelkolomfracturen en polsfracturen komen bij het turnen regelmatig voor. Gelukkig zijn de meeste turners goed getraind en er worden ook matten gebruikt voor extra veiligheid.

Voetbal

Het klinkt misschien gek, want je zou denken dat voetbal een relatief veilige sport is. Toch komen blessures door voetbal regelmatig voor. Het is namelijk een echte contactsport en zeker bij belangrijke wedstrijden gaat het er hard aan toe. Als voetballer kun je te maken krijgen met verschillende soorten blessures. Een gescheurde hamstring komt regelmatig voor. Ook vingers van voetballers klappen regelmatig dubbel door een harde bal.

Vechtsporten

Ook vechtsporten zijn natuurlijk hartstikke gevaarlijk. Na een bokswedstrijd zie je dit duidelijk aan de gehavende gezichten. Je krijgt als bokser dan ook overal klappen. Om die reden krijg je snel te maken met verschillende fysieke problemen. Denk aan gebroken ribben en hersenschuddingen. Maar niet alleen op de korte termijn krijg je te maken met problemen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel professionele boksers hersenschade hebben.

Maar er zijn zelfs vechtsporten die nog gevaarlijker zijn dan boksen. Een goed voorbeeld daarvan is MMA. Bij deze vechtsport gebruiken ze kleinere bokshandschoenen en de klappen komen daarom ook harder aan. Bij MMA zijn de regels ook soepel. Je mag je voeten gebruiken en ook op de grond mag er gevochten worden. Veel mensen denken echter dat alles toegestaan is, maar dat is niet het geval.

Je mag namelijk geen kopstoten geven of bijten. Daarnaast mag je ook geen trappen op het achterhoofd of de keel geven. Veiligheid staat altijd centraal en daarom zijn er toch veel strenge regels.

Conclusie

In dit artikel hebben we enkele gevaarlijke sporten besproken. De sporten zijn tegelijkertijd populair onder een groot deel van de bevolking. Gelukkig zijn de meeste sporten niet dodelijk.