Het omarmen van je vormen: zelfvertrouwen bij een maatje meer

0
444
vrouw met grote maat

Wanneer je in de spiegel kijkt, zie je iemand met rondingen, volle vormen en een lichaam dat verhalen vertelt. En nee, dat hoeft niet negatief te zijn. Voor sommigen kan een maatje meer een bron van onzekerheid zijn, maar weet: het kan net zo goed de bron zijn van sterkte, zelfverzekerdheid en vrouwelijkheid. Je zelfvertrouwen kan gewoon intact blijven bij een maatje meer én het kan zelfs groeien. Het is vooral belangrijk dat je je niet verbergt en dat je werkt aan je zelfbeeld.

Comfort op de eerste plaats

Als je je goed wilt voelen in je eigen lichaam, is het belangrijk dat je je in de eerste plaats comfortabel voelt. Denk aan de dagen waarop je schoenen draagt die net een maatje te klein zijn en hoe je je voelde toen je die voeten eindelijk kon bevrijden. Stel je nu voor dat elke dag zo aanvoelt, maar dan met kleding of ondergoed dat knelt. Zo kun je je gewoon niet goed voelen in je vel! Ga dus op zoek naar comfort. Kies bijvoorbeeld voor een grote maten BH die je lichaam de juiste steun geeft zonder te knellen en te pijnigen. Dit kan echt een wereld van verschil maken in hoe je je voelt. Hetzelfde geldt voor andere kledingstukken: ze moeten niet alleen goed passen, maar ze moeten je ook een gevoel van comfort en vrijheid geven.

Voel je sexy en vrouwelijk

Zelfvertrouwen gaat niet alleen over je goed voelen, maar ook over je aantrekkelijk voelen. Ja, je kunt een maatje meer hebben. En ja, je kunt nog altijd stralen in sexy lingerie setjes. Laat niemand je vertellen dat die wereld niet voor jou is. Het geheim? Het gaat allemaal over hoe jíj je voelt in wat je draagt. Als jij je krachtig, vrouwelijk en verleidelijk voelt in die kanten body of dat zijden nachthemd, dan straal je dat ook uit. Maak in ieder geval niet de fout om te kiezen voor te wijde kleding die de vormen verbergt, maar kies voor kleding die jouw vrouwelijke vormen net accentueert.

Zie je lichaam als een kunstwerk

Elk lichaam is uniek en heeft zijn eigen schoonheid. Jouw rondingen, je littekens, je tanden en zelfs je rimpels: ze maken allemaal deel uit van het prachtige kunstwerk dat jij bent. In plaats van je te focussen op wat je zou willen veranderen, wees je blij met wat je hebt. Sier je lichaam met kleuren, stoffen en stijlen die je lijf en leden doen stralen. Je lichaam is een canvas en de kleding die je kiest, is de verf waarmee je je verhaal vertelt.

Voed je geest

Het menselijk lichaam heeft voeding nodig om te functioneren. En jouw geest heeft positieve gedachten nodig. Omring jezelf daarom met liefdevolle mensen die je accepteren zoals jij bent. Doe de dingen waar jij gepassioneerd over bent. En voel je goed zoals je bent. Wanneer je innerlijk licht straalt, straal je ook aan de buitenkant. Weet dat zelfvertrouwen van binnenuit groeit en dat het dat zelfvertrouwen is dat veel vrouwen onweerstaanbaar maakt.