Allergieën bij volwassen en kinderen: hoe zit het precies?

0
1197

De American Academy of Allergy, Asthma and Immunology (AAAAI) deed een analyse om de ernst van voedselallergieën bij 10-jarigen in verschillende groepen vast te stellen. Deze gegevens werden vergeleken met een controlegroep die de ‘gewone’ groep werd genoemd. Testen die op deze kinderen werden gedaan, wezen uit dat de gezondheid van kinderen die op allergieën werden getest veel ernstiger waren dan de andere kinderen in de studie. Van de 10-jarigen in de studie was 13 procent allergisch voor tomaten en 15 procent voor ei.

Waarom hebben mensen allergieën?

Waarom hebben mensen allergieën? Alles wat we eten bevat minieme hoeveelheden eiwit. Alle cellen in ons lichaam bevatten enzymen die zelf minuscule lichaampjes zijn. Al onze cellen breken voortdurend eiwitten af als onderdeel van het natuurlijke proces van veroudering. Eiwit is een noodzakelijk mineraal voor het leven, maar omdat het lichaam geen eiwit aanmaakt, moeten de afvalstoffen uit onze voeding gehaald worden.

Allergieën voor specifieke ingrediënten

Koolhydraten, suikers en eiwitten zijn de meest voorkomende voedingsbronnen. Omdat velen van ons zich zorgen maken over ons gewicht, cholesterolgehalte en suikergehalte, denken we misschien automatisch dat het hebben van een allergie voor voedsel ook een ernst van gezondheidsproblemen zou betekenen. Dit is niet per se waar. Mensen kunnen allergieën hebben voor specifieke ingrediënten, hoewel er strengere normen zijn voor het testen van ingrediënten in voedingsmiddelen en voedseladditieven. Maar als je voedsel eet met weinig of geen toevoegingen zijn de reacties meestal niet ernstig.

Veel voorkomende voedselallergieën van kinderen

Het is bewezen dat koemelk, en specifiek melk van koeien, wekelijks gevallen van allergieën bij kinderen veroorzaakt. Als een kind aan koemelk wordt blootgesteld, wordt het gebrandmerkt als “koeiengevaar” en wordt het intens voorzichtig en gevoelig behandeld. Dit wordt nu in scholen verboden.

Allergieën bij overgevoeligheden

Behalve mogelijke reacties op voedsel, komen allergieën ook vaak voor bij overgevoeligheden. Mensen die zeer gevoelig zijn voor ingrediënten, conserveringsmiddelen en chemicaliën verliezen hun smaak- en reukzin. Allergieën zijn serieuze zaken en kunnen je soms overrompelen. Bij de meeste gevallen zul je de oorzaak uit de symptomen kunnen afleiden. Heb je huisdieren en kinderen? Laat ze dan eens op allergieën testen. Kinderen vertonen eerder allergische neigingen voor pinda’s en andere gewone voedingsmiddelen dan volwassenen en dus moet er zorgvuldiger op hen gelet worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here