Wat is ruimtetoerisme?

0
418

Heb je er ooit van gedroomd om astronaut te worden en de eindeloze wonderen van de ruimte te ontdekken? Nou, zet je schrap, want met de opkomst van ruimtetoerisme kan deze droom werkelijkheid worden. Wat houdt het precies in?

Wat is ruimtetoerisme?

Vrijetijdsreizen naar de ruimte, ook wel ruimtetoerisme genoemd, zijn populair geworden. Een belangrijk verschil tussen ruimtetoerisme en traditionele ruimteverkenning ligt in het doel van de reis.

Ware trend

Ruimtetoerisme verwijst naar de moderne trend waarbij mensen puur voor hun plezier uitstapjes maken naar de ruimte. De allereerste betaalde toerist op dit gebied was Dennis Tito, die in 2001 ongeveer 20 miljoen dollar uitgaf voor een reis aan boord van een Russisch Sojoez-ruimtevaartuig om het Internationale Ruimtestation (ISS) te bereiken.

Flinke sommen geld

Sindsdien hebben talloze andere enthousiastelingen gretig grote sommen geld neergeteld om suborbitale vluchten te maken zoals die worden aangeboden door Virgin Galactic’s SpaceShipTwo of Blue Origin’s New Shepard raket.

Verschillende bedrijven actief

Het ruimtetoerisme bloeit snel met verschillende bedrijven die mogelijkheden bieden voor reizen buiten onze planeet. Deze reizen kunnen variëren van suborbitale reizen tot uitgebreide orbitale missies en lange verblijven in het internationale ruimtestation.

Hoe veilig is ruimtetoerisme?

De tijd dat ruimtetoerismeeen gewaagde beproeving was, is voorbij. Dankzij baanbrekende bedrijven als SpaceX, Virgin Galactic en Blue Origin is het een veilige en realistische onderneming geworden. Deze bedrijven hebben jaren besteed aan het ontwikkelen van hun expertise op het gebied van raketlanceringen en het garanderen van een veilige terugkeer van hun ruimteschip.

Wat zijn de vereisten voor een ruimtereis?

Voorbereidingen voor een ruimtereis moeten niet lichtvaardig worden opgevat. Uitgebreide training is vereist, variërend van uren online leren tot wekenlange intensieve persoonlijke sessies. De duur hangt af van het soort reis dat je van plan bent te maken. Om in aanmerking te komen voor ruimtetoerisme moet je aan specifieke criteria voldoen:

1 – Je moet volwassen zijn

Ten eerste moet je een volwassene zijn die in goede gezondheid verkeert en ouder is dan 18 jaar.

2 – Je moet fysiek sterk zijn

Ten tweede moet je fysiek sterk zijn om mee te kunnen.Daarnaast zal het voltooien van een uitgebreide trainingscursus je geschiktheid voor de reis verder bepalen.

3 – Je moet slagen voor een achtergrondcheck

Ten slotte is het cruciaal dat je je competentie bewijst door met succes een vliegtest af te leggen. Om de veiligheid tijdens dit proces te garanderen, moet je natuurlijk een grondige achtergrondcontrole ondergaan. Pas dan mag je misschien wel de ruimte in. Wat een avontuur!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here