Tips voor het besparen op je vaste lasten

0
1192
geld besparen

Merk je de laatste tijd dat je niet helemaal lekker meer uitkomt met je geld? Dan is het tijd om eens naar je vaste lasten te gaan kijken. Grote kans dat je daar namelijk flink op kunt besparen, waardoor je meer geld overhoudt!

Je telefoonabonnement? Kies voor sim only!

Laten we beginnen bij je telefoonabonnement. Wil jij graag de allernieuwste iPhone, dan betaal je daar ook flink voor. Maar wanneer jij ook prima je oude smartphone nog kunt gebruiken is dat natuurlijk zonde. Een goede optie is dan een Sim Only abonnement. Je betaalt in dat geval alleen voor je belminuten, internet en je sms’jes en dus niet voor je smartphone. Dit kan je gerust een besparing van €50 per maand opleveren, al ligt het er natuurlijk wel aan welk abonnement je nu hebt.

Besparen op televisie en internet

Veel mensen hebben nog steeds een alles-in-één pakket bij een provider voor televisie, internet en in sommige gevallen vaste telefonie. Kijk ook hier zeker eens kritisch naar. Hoe vaak gebruik jij je vaste telefoon nog? En wat betreft het kijken van televisie, wanneer doe je dat? Als jij eigenlijk altijd Netflix, Videoland, KIJK, NPO Plus of YouTube aan hebt staan kun je in principe alles kijken wat je ook via de gewone zenders kunt kijken. Zonde dus, als je hier twee keer voor betaalt. In dat geval is het zeker verstandig na te denken over je televisie abonnement. Zeg je deze op, dan kan dit je een paar tientjes per maand schelen.

Maar heb jij daarentegen verschillende abonnementen bij streamingsdiensten die je niet of nauwelijks gebruikt, dan is dat ook zonde. Ook door deze op te zeggen kun je maandelijks geld besparen.

Bekijk je toeslagen

Weet jij eigenlijk wel of je recht hebt op de toeslagen van de Belastingdienst, en zo ja, kloppen deze bedragen ook nog? Het kan zeker lonen dit eens na te kijken. Misschien heb je hier nog nooit eerder bij stilgestaan, maar het kan maar zo zijn dat je recht hebt op zorg- of huurtoeslag. Wanneer dit het geval is zal je elke maand een bepaald bedrag van de Belastingdienst ontvangen, welke de kosten voor je zorgverzekering en je huur compenseert.

Besparen op de boodschappen

Natuurlijk wil je elke dag lekker, gezond en gevarieerd eten, maar dat betekent niet dat je tientallen euro’s per week kwijt moet zijn aan de boodschappen. Een goede tip is om verschillende winkels met elkaar te vergelijken, en dan met name producten die je vaak in huis haalt. 20 cent verschil lijkt misschien op het eerste gezicht niet veel. Maar als dit bij vier producten het geval is, en je haalt deze producten drie keer in de week, is dat toch een tientje per maand dat je bespaard.

Kijk ook vooral naar de aanbiedingen en stel aan de hand daarvan je weekmenu samen. Belangrijk hierbij is wel dat het aanbiedingen zijn van producten die je normaal gesproken ook koopt. Stel jij koopt nooit kipfilet, en deze is nu ineens in de aanbieding, dan geef je extra geld uit want normaal koop je dat ook niet. Zeker als de kipfilet goedkoper vlees vervangt is het zonde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here