Hoe jij je auto kunt upgraden bij autoruitschade

0
605
auto upgraden

Dat die inbreker of die vandalen nét jouw auto hebben moeten uitkiezen om die ruit in te slaan…. Het is een gedachte die veel automobilisten zullen herkennen als zij de pech hebben om slachtoffer te zijn. Er zijn echter manieren om de kans op herhaling van deze situatie te verkleinen en als je net naar een specialist moet om je autoruit te laten herstellen, kun je meteen van de gelegenheid gebruik maken. Je kunt immers je auto upgraden door je ramen meteen te laten blinderen.

Waarom ervoor kiezen om je autoruiten te laten blinderen?

Geblindeerde ramen worden vaak door de autodealers aangeboden als extra optie bij het kopen van een auto. Dit is goed te verklaren want het gebruik van autoruitfolie heeft niet alleen een esthetische functie maar dient ook een functioneel doel. Als je voor deze optie kiest, zullen je autoruiten aan de binnenzijde worden voorzien van een of twee lagen polyesterfilm. Hiermee krijgt je auto een wat stoerdere uitstraling. Bij het ramen blinderen heb je de keuze uit inbraakwerende veiligheidsfolie en getinte autoruitfolie met warmte- en inkijk werende eigenschappen. In de meeste gevallen wordt voor een combinatie hiervan gekozen. Je kunt gerust spreken over een upgrade van je auto als je ervoor kiest om je autoruiten van raamfolie te laten voorzien. Een van deze doelstellingen is dat inbrekers niet goed kunnen zien wat er in je auto ligt waardoor het minder aantrekkelijk is om je auto open te breken of een ruit in te slaan.

Andere redenen om te kiezen om je autoruiten te laten blinderen hebben betrekking op de klimaatbeheersing in je auto (je auto blijft hierdoor koeler), privacy (er is minder inkijk mogelijk) en het verkleinen van de kans op rondvliegend glas als gevolg van een impact bij een ongeval.

Wettelijke eisen met betrekking op geblindeerde autoruiten

Het is goed om je te realiseren dat je niet zomaar al je ruiten volledig mag laten blinderen. De wettelijke eisen met betrekking op geblindeerde autoruiten zijn vooral gericht op lichtdoorlating. Het is immers wettelijk verplicht om de voorruit en voorportieren een minimale lichtdoorlating van 70% te geven, zodat de bestuurder zichtbaar blijft. Hier wordt door de politie streng op gecontroleerd. Bij controle hierop gebruikt de dienst speciale meetapparatuur met sensoren waarmee de lichtdoorlatendheid kan worden gecontroleerd. Als bij controle blijkt dat je autoruiten niet aan de wettelijke eisen voldoen, kan je kentekenbewijs worden ingevorderd en krijg je als bestuurder een aantal weken de tijd om “het probleem” op te lossen. Daarnaast zijn de boetes voor deze overtredingen vrij hoog dus is het uiteraard beter om dit te voorkomen en je vooraf goed te laten informeren.

Het beste adres om je autoruiten te laten tinten

Het bevestigen van autoruitfolie is zeer precies werk waar je vakmanschap en ervaring voor nodig hebt. Dit kun je dus het beste aan een gespecialiseerd bedrijf overlaten. Hier staan vakmensen voor je klaar die de ruitfolie op een strakke en keurig nette wijze voor je kunnen bevestigen. Als je toch naar een bedrijf als Carglass moet om je autoruit te laten vervangen, is het goed te weten dat je daar ook terecht kunt voor ramen blinderen. De vakmensen van dit bedrijf zijn gespecialiseerd op dit gebied en bieden deze service aan tegen een keurige prijsstelling. Een prima optie dus als je jouw auto wilt upgraden bij autoruitschade als gevolg van inbraak of vandalisme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here