Wat maakt een Thaise kookworkshop zo bijzonder?

0
1223

Met een Thaise kookworkshop maak je kennis met een hele bijzondere keuken. De Thaise keuken is namelijk een mix van kleurrijke smaken en geuren. Dompel je onder in de Aziatische eetgewoontes en ontdek de grote verschillen met de Westerse keuken.

Land van de rijst

De Westerse en Thaise maaltijden verschillen als dag en nacht. Zo vormt rijst de basis van een Thaise maaltijd. Dit heeft alles met de geschiedenis van Thailand te maken. De oorspronkelijke bevolking kwam namelijk uit China. Rond de 9e eeuw vertrokken ze richting Zuidoost-Azië, en namen meteen hun voorliefde voor rijst mee.

Maak kennis met de basissmaken

Naast rijst komen er op het Thaise menu vaak noedels en soja voor. Ook deze maaltijden hebben een Chinese oorsprong. Tijdens de kookworkshop leer je deze gerechten bereiden als een echte Thaise kok. Ook maak je kennis met de vier basissmaken uit de Thaise keuken. Dit zijn namelijk zuur, zoet, zout en bitter.

Creëer een smaaksensatie

Tijdens een Thaise kookworkshop maak je kennis met een keuken dat geroemd wordt over de hele wereld. In een paar uur of met enkele lessen zet je een gerecht op tafel dat een smaaksensatie heeft zoals je nergens ter wereld treft. Eet smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here