Bedrijfswebsite voor het MKB maken: waar moet je aan denken?

0
1042

99 procent van de ondernemingen in Nederland behoort tot het midden- en kleinbedrijf (MKB). Dit betekent dat een bedrijf maximaal 250 werknemers heeft. Voor een succesvol bedrijf heb je natuurlijk klanten en omzet nodig. Het internet speelt een belangrijke rol in het bereiken van potentiële klanten. Hoe maak je een succesvolle bedrijfswebsite voor het MKB?

Online marketingstrategie

Marketing is een essentieel onderdeel van een bedrijf. Traditionele vormen van reclame als folders, posters en brochures worden nog steeds gebruikt, maar zijn allang niet meer afdoende. In het digitale tijdperk heeft elke onderneming een online marketing strategie nodig, met onder andere e-mailmarketing. Het maken van een bedrijfswebsite is ook een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie. Zowel grote bedrijven als het MKB zullen al snel merken dat een professionele bedrijfswebsite meer bezoekers en potentiële klanten trekt. Op die manier bereikt jouw bedrijfsboodschap of product meerdere doelgroepen.

Bedrijfswebsite voor het MKB

Het is belangrijk dat een bedrijfswebsite voor het MKB actueel blijft. Dankzij het gebruik van een CMS-systeem kun je de site vrij eenvoudig onderhouden. Zo kun je in het in het TYP3 of WordPress CMS systeem snel een artikel plaatsen. Een foto of video maakt het bericht nog aantrekkelijker voor bezoekers. Een actuele bedrijfswebsite zorgt niet alleen voor meer bezoekers, maar zorgt er ook voor dat ze terugkomen. Klantenbehoud is voor jouw bedrijf net zo belangrijk als de uitbreiding van het klantenbestand.

Mobiele applicaties

Het gebruik van smartphones is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Zodoende is een MKB bedrijfswebsite die alleen online functioneert niet meer voldoende. Om klanten te bereiken dient u ook gebruik te maken van mobiele applicaties. Zorg er dan ook voor dat jouw website goed bereikbaar is op de mobiele telefoon. Zo dienen de teksten gemakkelijk gelezen te kunnen worden op een klein schermpje. Op deze manier bereik je als MKB bedrijf nog meer potentiële klanten.

Mailing

Een andere effectieve manier om klanten te bereiken is mailing. Hierbij stuurt u een groot aantal e-mails naar potentiële klanten om bijvoorbeeld een product of bedrijfsevenement onder de aandacht te brengen. Met dit communicatiemiddel bereikt een MKB bedrijf een grote groep mensen in korte tijd. Om een website te laten kun je het beste contact opnemen met professionals. Of ga zelf aan de slag en onthoud onze bovenstaande tips. We wensen je veel succes met het maken van jouw MKB bedrijfswebsite!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here