Zorgverzekeraar vinden? Gebruik een vergelijkingssite

0
1091

Naast een goede gezondheid is het belangrijk om een goede zorgverzekeraar te hebben. Op dit moment telt Nederland in totaal 64 zorgverzekeraars. Wat betreft zorgverzekeringen heb je gelukkig dan ook genoeg te kiezen. Toch maakt het grote aanbod kiezen juist erg lastig. Moet je aan het einde van het jaar juist overstappen of toch niet? Door handige vergelijkingssites te gebruiken vind je op deze vraag het antwoord.

Zorgkaart Nederland

Diverse websites brengen zorgverzekeraars en zorgverzekeringen in Nederland overzichtelijk in kaart. Zo is de Zorgkaart Nederland ontzettend handig wanneer je de locatie en relevantie van een zorgverzekeraar wilt bekijken. Zo zie je meteen welke zorgverzekeraars zich in de buurt bevinden. De volgende zorgverzekeringen zijn onder andere op de site te vinden:

  • Achmea
  • CZ
  • Univé
  • FBTO
  • Interpolis

Beoordelingen van klanten

Daarnaast vind je op Zorgkaart Nederland een interessant lijstje met zowel goede als slechte beoordelingen van zorgverzekeraars. Wanneer je bijvoorbeeld op ‘Achmea’ klikt zie je meteen de waarderingscijfers van de afgelopen jaren. Ook mogen klanten hun eigen ervaringen delen. Zo heb je meteen een betrouwbaar oordeel van verschillende personen, en weet je beter waar je aan toe bent.

Kwaliteit van zorgverzekeringen in kaart

Vergelijkingssites zijn een handig hulpmiddel bij het kiezen van een zorgverzekering. Ze brengen de kwaliteit van zowel grote als kleine zorgverzekeraars namelijk duidelijk in kaart. Uiteraard worden de vier grootste zorgverzekeraars Achmea, Menzis, VGZ en CZ altijd beoordeeld. Hoewel ze een groot aandeel hebben op de markt, passen ze wellicht niet bij jouw wensen en behoeftes.

Independer

Voor een goed overzicht van de prijs-kwaliteitverhouding zou je eens op Independer kunnen kijken. Op deze populaire vergelijkingssite komen onder andere de premies, polisvoorwaarden, klantenservice en zorgkwaliteit van verschillende zorgverzekeringen aan bod.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here