Is het interessant om een auto te kopen in Duitsland?

0
1041
auto kopen duitsland

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Dan bezoek je mogelijk een aantal autodealers bij jou in de buurt. Je kunt hier rondkijken om te zien wat ze allemaal te bieden hebben. Tegenwoordig koopt lang niet iedereen meer een auto binnen de landsgrenzen. Een auto importeren uit Duitsland wint namelijk aan populariteit. In deze tekst vertellen wij jou of het interessant is om een auto te kopen bij onze oosterburen.

Groot aanbod

Niet iedere Nederlander ziet in waarom hij of zij een auto uit Duitsland zou halen. Je moet weten dat hier de nodige voordelen aan kleven. Eén van de grootste voordelen is dat het aanbod in Duitsland over het algemeen aanzienlijk groter is dan in Nederland. Dit geldt vooral voor de jonge occasions met lage kilometerstanden. In Nederland vind je er hier maar weinig van, terwijl ze in Duitsland in groten getale aangeboden worden. Kun je hier geen geschikte auto vinden? Overweeg dan zeker eens te kijken of er bij onze oosterburen auto’s worden aangeboden die jou kunnen bekoren.

Financiële plaatje is vaak interessant

Het grote aanbod is niet de enige reden dat steeds meer Nederlanders buiten onze landsgrenzen op zoek gaan naar een nieuwe auto. Nee, want ook financieel gezien kan het voordelig zijn om jouw nieuwe auto in het buitenland te kopen. In Duitsland ligt de aanschafwaarde van occasions namelijk en stuk lager dan in Nederland. Je bespaart al snel enkele duizenden euro’s ten opzichte van vergelijkbare Nederlandse occasions.

Staar je overigens niet blind op de aanschafwaarde. Je krijgt namelijk te maken met een aantal bijkomende kosten als je een auto importeert uit Duitsland. Je moet het voertuig bijvoorbeeld registreren bij de RDW. Daarnaast moet je belasting personenauto’s en motorrijwielen betalen als je een auto in Nederland invoert. Bereken daarom altijd eerst hoeveel je onderaan de streep betaalt voordat je besluit een auto uit Duitsland te importeren.

Weet waar je jouw auto koopt

Net als in Nederland zijn er in Duitsland ook verschillende manieren om een auto te kopen. Allereerst kun je langsgaan bij een officiële merkdealer. Hier vind je doorgaans de mooiste en nieuwste auto’s van een bepaald merk. Je kunt je ook tot het internet richten. Online worden talloze auto’s aangeboden, bijvoorbeeld op speciale autosites. Wil je via het internet een auto importeren uit Duitsland? Zorg er dan voor dat je weet waar je jouw auto koopt.

Omdat particulieren soms een lagere prijs vragen dan merkdealers, gaat jouw voorkeur mogelijk uit naar particuliere verkoop. Toch is dit niet altijd verstandig. Waarom niet? Omdat de auto niet altijd van goede kwaliteit is. Dit is wel het geval als je kiest voor merkdealer auto import. Doordat de auto door een officiële merkdealer verkocht wordt, mag je ervan uitgaan dat je een auto in goede staat koopt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here