Je gras egaal en groen houden doe je zo!

0
1755
groen gras

Bemesten

Net als mensen heeft je gras voeding nodig om te groeien en sterk te worden. Daarom is bemesten heel belangrijk. Je kunt je gazon het beste bemesten in het voorjaar, in de zomer en in het najaar. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor maart, mei, juli en september. Op die manier houd je je gras gazon en sterk, en zal het er zo ook uit zien in de zomer.

Sproeien

Besproei je gazon in de zomer tijdens droge perioden. Let op: sproei bij voorkeur in de vroege ochtend of avond, zodat het water niet direct weer verdampt. En: sproei bij voorkeur eens per week een uur tot twee uur. Niet dagelijks even. Dit om de wortelgroei te stimuleren.

Maaien

Maai je gazon op tijd, zodat je gras niet stikt door zijn eigen lengte. Het beste maai je je gras tot het een lengte van 3 tot 5 centimeter heeft. Zorg wel dat je tijdens het maaien nooit meer dan een derde van de lengte van de grasspriet afhaalt.

Kalken

Het kalken van je gazon is om de groei van mos en onkruid tegen te gaan. Kalk haalt de zuurgraad van de gazonondergrond omlaag en voorkomt daarmee mosgroei. Kalken hoef je in principe maar eens per jaar te doen, bij voorkeur in januari. Zorg dat je dit ruim vóór het bemesten doet. Mest en kalk gaan niet goed samen namelijk.

Is je gazon voor dit jaar niet meer te redden? Bestel dan simpelweg wat graszoden en leg je gazon opnieuw aan. Fluitje van een cent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here