Hoe maak je een website mobielvriendelijk?

0
1043

Het maken van een website via WordPress is een ontzettend leuke, maar tijdrovende klus. Je kunt er zelfs geld mee verdienen zonder advertenties, maar je moet wel aan ontzettend veel zaken denken. Ten eerste dien je uiteraard een relevant onderwerp en passend thema voor je site te kiezen. Nadat je dit hebt besloten ben je er echter nog lang niet. Het is namelijk ook belangrijk dat mensen je site weten te vinden. Daarvoor dien je een hoog plekje in de zoekmachines te veroveren.

Het belang van een responsive design

Er zijn verschillende manieren om meer bezoekers te krijgen. Zo zijn bezoekers niet alleen actief op de desktop, maar ook op de tablet en de smartphone. Zodoende dien je jouw website geschikt te maken voor de mobiele telefoon. Dit betekent dat je een website ook goed leesbaar moet zijn op de smartphone. Een ander term hiervoor is ‘responsive design’.

‘Responsive’ is essentieel

‘Responsive’ is een term die niet meer weg te denken is uit de internetwereld. Voor bedrijven en webshops is het bijvoorbeeld ontzettend belangrijk dat een WordPress site mobielvriendelijk is. Een website die op de smartphone niet snel werkt of verkeerd weergeven wordt schrikt bezoekers af. Dit doet de bezoekersaantallen en je omzet uiteraard niet ten goede. Bovendien indexeert Google je website veel minder goed. Dit betekent dat je een lagere positie hebt in de zoekmachine. Daardoor worden jouw producten en diensten veel minder snel gevonden.

Mobielvriendelijke WordPress site

Er zijn twee manieren waarop je een WordPress site responsive kunt maken. Ten eerste zou je de gehele WordPress site mobielvriendelijk kunnen maken. Gelukkig kun je dit ook zonder enige technische kennis heel eenvoudig voor elkaar krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is het installeren van een responsive WordPress thema. Kijk hiervoor even naar de informatie die vaak bij het thema weergeven staat.

Voordeel van huidige WordPress thema’s

Gelukkig zijn de huidige WordPress thema’s over het algemeen automatisch al responsive. Het grote voordeel van deze thema’s is dat je er dus geen technische kennis nodig hebt om ze responsive te maken.

Aparte mobiele site inrichten

Een tweede manier om je WordPress website responsive te maken is door een aparte mobiele site in te richten. Ook hiervoor hoef je gelukkig vrij weinig te doen. Je kunt namelijk een speciale plugin installeren die zich richt op smartphones. Deze is te vinden in het zoekgedeelte van de plugins. In feite fungeert deze plugin als een mobiel thema van WordPress. Een aanrader is bijvoorbeeld ‘WPtouch’. Klik op ‘nu installeren’ en ‘activeren’ om er gebruik van te maken. Vervolgens kun je de instellingen van deze plugin aanpassen naar je eigen wensen. Veel succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here