Wat zijn de voordelen van een douchecabine?

0
903
douchecabine

Als je overweegt om jouw badkamer te renoveren, is het misschien een goed idee om een kritische blik te werpen op het badkamerontwerp. Hoewel een badkuip een klassieke optie is, overwegen steeds meer mensen toch een douchecabine. In dit artikel hebben we een aantal voordelen van een douchecabine voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

#1 – Geen waterballet meer

Ben je er nog niet uit welke doucheafscheiding het wordt? Je hebt meerdere opties waar je uit kunt kiezen: een bouwkundige inloopdouche, een inloopdouche van glas, een glazen douchecabine of een nisdeur met bouwkundige wand. Een glazen douchecabine bestaat uit meerdere delen glas waardoor de douchehoek afgesloten is. Het grootste voordeel hiervan is dat het spatwater tegenhoudt en je dus geen natte badkamervloer krijgt na een verfrissende douchesessie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een inloopdouche. Een douchecabine is daarom ook een uitstekende keuze voor een gezin met jonge kinderen.

#2 – Onderhoudsvriendelijk

Kies je voor een douchecabine? Dan betekent dat de rest van je badkamer waarschijnlijk het grootste deel van de tijd droog blijft als je een uitgebreide douche neemt, zoals we hierboven al hadden aangestipt. Dit scheelt dus ook aanzienlijk veel tijd bij het schoonmaken. Hierdoor zul je met een douchecabine het ultieme onderhoudsgemak ervaren.

Denk tot slot goed na of je een douchecabine met douchebak wilt of de douchecabine wilt plaatsen op de tegels. De meest praktische keuze is een douchebak, want deze heeft geen voegen. Ook weet je dan zeker dat de afloop van het water altijd goed is.

#3 – Vrijwel overal te plaatsen

Douchecabines nemen minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een badkuip. Daarnaast zijn ze in verschillende stijlen en vormen verkrijgbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een halfrond, kwartrond, rechthoekig, vijfhoekig of een vierkant model. Er is dus altijd wel een passende oplossing voor elk badkamerontwerp, ook voor de kleinere badkamers waar elke centimeter telt.

Wil je de ultieme wellness ervaring in huis halen? Overweeg dan eens om het complete plaatje in huis te halen door te kiezen voor een douchecabine met ontspannende massagejets. Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here