Tips om te reizen met kinderen

0
795

Wil je graag binnenkort reizen met kinderen, bijvoorbeeld door te gaan kamperen? Dan ben je zeker niet de enige. Duizenden ouders doen het graag. Met de juiste voorbereiding wordt het vast en zeker een succes. Bij deze een aantal handige tips om te reizen met kinderen.

Geef kinderen de ruimte om te onderzoeken

Kinderen zijn slim. De meeste kinderen zijn nieuwsgierig naar dingen die niet gevaarlijk zijn. Ze willen alles wat ze zien aanraken en onderzoeken. Geef ze hier de ruimte voor. Breng tijd door in het moment, zodat ze ernaar zullen uitkijken om weer wat leuks te doen samen.

Maak een lijst met leuke uitstapjes

Vooruit plannen voor een leuke uitstap met jouw kind is de sleutel tot een veilige en leuke uitstap. Je kunt veel doen om van een kort uitstapje een lang uitstapje te maken.
Begin met het maken van een lijst van dingen die je wilt doen. Schrijf de dingen op een gekleurde indexkaart. Je kind zal ze vinden en aan jou geven.

Hou rekening met de leeftijd van je kind

Naarmate jouw kind ouder wordt, kun je de onderwerpen op reis ter vermaak veranderen. Een jonger kind wil misschien puzzelen of tellen met tienen. Bij oudere kinderen willen ze misschien detective of ontdekkingsreiziger spelen. Zolang je in staat bent om de reis te relateren aan hun leeftijd, ben je goed op weg.

Zorg voor vermaak

Neem tot slot iets mee om jouw kind te helpen zich te concentreren en op het doel af te gaan. Een wit notitieboekje is een goed hulpmiddel. Je kunt ook kleurplaten gebruiken. Deze helpen ook om de voorwerpen die je onderweg samen gaat zien te identificeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here