Wat maakt kamperen zo ontzettend leuk?

0
1034

Voor veel Nederlanders is kamperen een favoriete manier van vakantie. Al tientallen jaren trekken duizenden Nederlanders met de caravan richting landen als Frankrijk en Italië. Zowel mooie plekken in Nederland als Frankrijk, Italië en Duitsland zijn bijzonder in trek. Kamperen mag dan ook een oer-Hollandse traditie worden genoemd.

Geen stress bij het kamperen

Ruim 10,7 miljoen Nederlanders pakten vorig jaar hun koffer in. Soms naar verre oorden waar het aan luxe niet ontbreekt. Een groot aantal mensen vindt een beetje minder luxe tijdens een campingvakantie echter ook prima. Kamperen heeft namelijk een groot aantal voordelen ten opzichte van een vliegvakantie. Dit begint al met het reizen naar de bestemming toe. Normaliter ervaar je bij een vliegvakantie veel stress omdat er een vliegtuig gehaald moet worden. Ook krijg je te maken met lange wachtrijen voor de incheckbalie op de luchthaven. Bij een kampeervakantie heb je hier totaal geen last van. In plaats daarvan pak je voor de kampeervakantie de eigen auto. Nadat alle spulletjes zijn ingepakt, vertrek je geheel ontspannen en op eigen tempo richting de vakantiebestemming.

Populair onder jonge gezinnen

Een campingvakantie is erg populair onder jonge gezinnen. Het is namelijk ideaal met kinderen. Vooral voor jonge kinderen is een vliegreis ontzettend spannend en soms zelf eng. In de auto kunnen ze daarentegen lekker spelen op de achterbank. In een grote wagen kun je namelijk veel van hun favoriete speelgoed meenemen. Ook dat laatste is een voordeel tegenover vliegen, waarbij je koffer een bepaald gewicht moet hebben. Wel is het verstandig om regelmatig even een pauze te houden. Voor zowel ouders als kinderen is een pauze een goed moment om even de benen te strekken en wat te eten en drinken.

Goedkoop op vakantie

Nog een voordeel van kamperen is dat het niet duur is. Een vliegvakantie kost vaak honderden euro’s meer dan een autovakantie. Bij het boeken van tickets en accommodatie ben je als gezin snel een paar duizend euro kwijt. Tijdens een kampeervakantie ben je voornamelijk geld kwijt aan brandstof, de kampeerplek en maaltijden. Een kampeervakantie is dan ook ideaal wanneer je een lager budget hebt. Zo is het eten vrij goedkoop omdat je vaak zelf moet koken. Dit is een stuk goedkoper dan een maaltijd in een restaurant. Eventueel zou je ook samen met elkaar kunnen koken. Het is een gezellige en smaakvolle activiteit.

Vermijd files

Hou er rekening mee dat je onderweg te maken krijgt met files. Met name in de maanden juli en augustus is het op de wegen ontzettend druk. Door de enorme drukte spreekt men soms van ‘zwarte zaterdagen’. Veel gezinnen gaan namelijk direct aan het begin van de schoolvakanties op vakantie. Maar wees gerust. Door je vantevoren goed in te lezen kun je enorme files namelijk gemakkelijk vermijden. Zo helpt het om bijvoorbeeld een paar dagen eerder of later dan een ‘zwarte zaterdag’ te vertrekken. Hou daarvoor het nieuws en bepaalde websites goed in de gaten.

Neem de juiste spullen mee

Het meenemen van de juiste spullen is belangrijk voor een succesvolle kampeervakantie. Thuis zul je al een paar belangrijke keuzes moeten maken. Neem je bijvoorbeeld een luchtbed mee, of een slaapmatje? Deze vraag kan gemakkelijk worden beantwoord. Voor comfort en gebruikersgemak is een slaapmatje een beter idee. Het is namelijk lichter en makkelijker op te rollen dan een luchtbed. Misschien ben je ook van plan om een slaapzak mee te nemen. Doorgaans heb je de keuze uit twee soorten slaapzakken, namelijk het dekenmodel en het trekkingmodel. De relatief grote deken slaapzak is uiterst geschikt voor kamperen in het hoogseizoen. Het trekkingmodel is minder groot, maar is makkelijker op te rollen en geeft veel warmte af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here