Wat is er allemaal te zien en te doen op Santorini?

0
1299

De geschiedenis van Santorini hangt nauw samen met de oude geschiedenis van de vulkaan en zijn talrijke explosies die het eiland zijn prachtige van vandaag de dag geven. Wat is er zoal te doen op Santorini, een prachtig Grieks eiland en een van de mooiste bestemmingen ter wereld?

De vulkaan van Santorini

De vulkaan van Santorini is de belangrijkste attractie van het eiland, samen met de caldera. Deze schitterende steile rotswand tegenover de vulkaan, is een schouwspel dat niet door verbeelding, beelden of woorden kan worden vastgelegd, alleen met je eigen ogen.

Imerovigli

Probeer je deze bezienswaardigheden dus niet voor te stellen, boek gewoon een hotel in Imerovigli en bezoek dit wonderlijke dorp met een werkelijk spectaculair uitzicht. Imerovigli is een schilderachtig traditioneel dorp met kapelletjes, geplaveide straatjes en verlaten huizen die als gepland verklaard zijn en zeker een bezoek waard zijn.

Fira

Ook de stad Fira is zeker de moeite van een bezoek waard. Bezoek hier de archeologische en culturele musea, de orthodoxe en katholieke metropool, en het culturele centrum van Bellonio. De traditionele, in de rots uitgehouwen huizen en de smalle straatjes vol allerlei winkeltjes geven een bijzonder teken; mis ook niet een bezoek aan het vredige nabijgelegen dorp Firostefani. Zowel Fira als Firostefani zijn voorzien van accommodatie.

Het bruisende nachtleven van Santorini

Het nachtleven is een van de belangrijkste redenen waarom toeristen Santorini bezoeken. Over het hele eiland zijn er, behalve hotels, kamers, appartementen, villa’s, studio’s en diverse vakantieverblijven, ook strandbars, muziekclubs, disco’s, cafetaria’ en pubs. waar je kunt genieten van drankjes, cocktails, koffie en allerlei muziekstijlen. Wat het nachtleven betreft, is Fira het populairste toeristencentrum. Overal, vind je een keur aan restaurants, bistro’s en fast food plaatsen waar je van heerlijke maaltijden kunt genieten, en ook talrijke cafetaria’s, bars, clubs en nog veel meer. Voor iedereen is de gelegenheid om het Santorini nachtleven fenomeen te ervaren. Bovendien zijn Perissa en Kamari twee andere bekende geweldige bestemmingen met elke vorm van amusement tot in de late uurtjes.

Van traditioneel tot modern

dorpje zoals Imerovigli ideaal voor wie liever low-key vertier zoekt. Als je door deze mooie en vredige nederzettingen slentert, vind je traditionele bistro’s die plaatselijke specialiteiten serveren, chique restaurants met de heerlijkste gerechten en stijlvolle buffetrestaurants die een prachtig uitzicht over Santorini bieden. Dit bijzonder eiland combineert traditioneel en modern dan ook tot in de perfectie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here