De sportieve BMW 1 serie

0
707

Dat de BMW ontzettend populair is in meerdere landen, dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Met de BMW 1 serie slagen ze er dan ook in alle pluspunten van de grote modellen te combineren in één compacte auto. dit terwijl de uitstraling wel hetzelfde is, en je dus niet het idee hebt dat je een mindere auto rijdt.

Wat maakt de BMW 1 serie zo sportief?

Het is zeker niet alleen het stoere uiterlijk wat de auto zo sportief maakt. Ook door zijn voorwielophanging met dubbele draagarmen en achterwielophanging van lichtgewicht staal zorgen hiervoor. ook de onderafstelling is sportief, maar zorgt tegelijk ook voor voldoende comfort.

Natuurlijk speelt het interieur hierbij ook mee. het dashboard is heel overzichtelijk ingedeeld en is afgewerkt met strakke lijnen en aantrekkelijke materialen. Ook is er een parkeerassistent, achteruitrijcamera, en Harman Kardon-audio aanwezig. Het model van 2015 en nieuwer beschikken zelfs over een middelconsole, WiFi-hotspot en draadloos laden van je smartphone.

De nadelen van de auto

Met al die bovenstaande pluspunten ga je je afvragen of de BMW 1 serie ook nadelen heeft. Iedere auto heeft zo zijn minpunten en dat is bij deze auto niet anders. De achterwielaandrijving mag een groot pluspunt zijn voor degene die rijdt, maar voor de passagiers is dat minder fijn. De aandrijflijn neemt namelijk veel plek in op de achterste as, wat uiteraard zorgt voor een beperkte binnenruimte.

Ook de prijs kan een nadeel zijn, want ook al is het een occasion, hij blijft wel een stuk duurder dan een auto van een ander merk. Het is dan ook zeker een goed idee alles goed na te kijken voordat er één aanschaft. Bekijk altijd de onderhoudsgeschiedenis om te zien of de auto goed en correct is onderhouden, want de aandrijftechniek kan er niet goed tegen als deze verwaarloost wordt.

De bouwjaren van de auto

Er zijn drie generaties van de BMW 1 serie te vinden. de eerste twee generaties, gebouwd tussen 2004 en 2019, hebben de achterwielaandrijving die bij velen erg gewild zijn. de laatste generatie echter, heeft de aandrijving op de voorwielen. Er zijn bestuurders die het rijgedrag dan ook als minder uitgesproken of minder sportief ervaren. Voordelen van die laatste generatie is wel dat de motorkap wat korter is, en dat de binnenruimte juist toeneemt. Vooral voor de passagiers die achterin zitten is dit erg fijn, want die hebben zo meer ruimte.

Vind je één van deze punten interessant, dan doe je er goed aan naar het bouwjaar te kijken voordat je er één aanschaft. Qua uiterlijk is er misschien niet veel verschil te zien, maar dat is er toch wel degelijk.