De voordelen van een Opel Corsa

0
733

De Opel Corsa is een auto die we vaak op de weg tegenkomen. Dit is ook niet zo gek, want het is een fijne kleine auto. wil je iets meer ruimte dan bijvoorbeeld een Up, maar wil je geen ontzettend grote auto rijden, dan is deze auto een goede oplossing. Waarom je voor een Corsa zou kunnen kiezen en wat de voordelen hiervan zijn, lees je in onderstaand artikel.

Het interieur van de auto

Er zijn verschillende versies van de Opel Corsa te vinden, en daardoor dus ook verschillende uitstralingen. Bij het nieuwste model vind je zachte materialen, een lederen stuur en een standaard kleurentouchscreen. Bij de oudere modellen is dit uiteraard niet het geval, en moet je het doen met een iets stuggere bekleding.

Qua ruimte zit je in deze auto wel goed, zeker als je geen groot gezin hebt. voorin heb je genoeg ruimte, en op de achterbank moet het zeker wel lukken één of twee kinderen te vervoeren. Voor de langere ritten is het echter minder comfortabel, omdat je dan vrij krap kunt zitten achterin. De achterbak is verrassend ruim, hier kan een kinderwagen dan ook gewoon in, maar ook je weekboodschappen zouden geen probleem moeten zijn.

De uitstraling van de Opel Corsa

Het nieuwste model ziet er een stuk moderner uit ten opzichte van de oudere modellen. Zo zijn ze voorzien van LED-koplampen, spiegels in dezelfde kleur als het dak en een strakke belijning naar de achterkant van de auto. de oudere modellen hebben dit in een iets mindere mate, maar dat neemt niet weg dat ook deze auto’s nog steeds heel populair zijn. Juist door zijn eenvoud valt hij op, en in combinatie met de lage prijs wordt hij nog steeds veel verkocht.

Onder de motorkap

Uiteraard is er onder de motorkap genoeg te zien, want deze auto is in verschillende motoren verkrijgbaar. De goedkoopste versie is die met een 1.2-liter benzinemotor met 75 pk. Deze is handgeschakeld en heeft 5 versnellingen. Juist doordat deze zo goedkoop is, is hij ook voor de meesten heel interessant.

De 1.2-liter turbo benzinemotor met 100 pk is een snellere variant die beschikbaar is in de handgeschakelde variant met 6 versnellingen, en is een 8-trasps automaat. De auto is voor het grootste gedeelte sneller dan de andere versies door de aanwezig turbo. Een voordeel hierbij is, is dat zowel de handgeschakelde als de automaat erg zuinig zijn.

De meest sportieve versie is de 1.2-liter turbo benzinemotor met 130 pk. Door het aantal pk’s wordt de auto erg sportief, en doordat ook deze versie heel zuinig is, is hij voor veel mensen interessant. Deze variant is echter wel alleen verkrijgbaar als 8-traps automaat, en niet handgeschakeld.