Wat is de functie van de hersenschors?

0
1747

De activiteiten van de hersenschors zijn verantwoordelijk voor het regelen van de bloeddruk, de bloedsuikerspiegel, het glucosegehalte in het bloed, de lichaamstemperatuur, de ademhalingssnelheid, de bloedstroom in de hersenen, zuurstof en zuurstof uit de longen, en het calciumgehalte in de botten. Hoe kan dit?

Activiteiten hersenschors en glucose

Wanneer de hersenen een boodschap ontvangen, worden deze activiteiten ook verhoogd. Als de hersenen meer zuurstof nodig hebben, wordt dit ook naar het lichaam gestuurd. Als de hersenen meer glucose nodig hebben, heeft het lichaam dit in de vorm van glucose in het bloed. Als de activiteiten van de hersenschors toenemen, neemt de activiteit van deze organen ook af.

Wat doet een hersenschors?

De hersenschors regelt de activiteiten van de zintuigen, het geheugen, de hersenactiviteit, de beweging, het denken en de aandacht. De reden waarom deze activiteiten door de hersenschors worden gecontroleerd, is dat ze belangrijk zijn in het dagelijks leven. Indien deze activiteiten niet onder controle worden gehouden, kan er een verstoring van het evenwicht in het lichaam optreden en dit kan tot vele problemen leiden. De controle van deze activiteiten is ook een verantwoordelijkheid van het individu.

Prefrontale cortex

De activiteit van de hersenschors wordt gecontroleerd door de prefrontale cortex. De prefrontale cortex helpt de hersenschors te beslissen welk deel van het lichaam meer aandacht moet krijgen. De prefrontale cortex houdt er rekening mee of de acties beperkt moeten blijven tot specifieke lichaamsdelen of dat acties in het algemeen moeten worden uitgevoerd. De prefrontale cortex helpt ook bij het plannen van de activiteiten die moeten worden uitgevoerd. Dit deel van de hersenen zal de persoon helpen bij de beslissing welk lichaamsdeel hij meer wil controleren. De prefrontale cortex zal de persoon helpen om activiteiten op zo’n manier uit te voeren dat het niet te veel of te weinig zal zijn.

Denken en reactie

Volgens medisch onderzoek controleert en stuurt de frontale cortex de bewegingen, het denken en de aandacht van de persoon. Dit deel van de hersenen regelt ook de reactie van het lichaam op de stimulans. Wanneer de activiteit te veel of te weinig is, zal de persoon pijn of plezier voelen, afhankelijk van het soort activiteit. De prefrontale cortex helpt de persoon ook te kiezen waar hij heen wil en op welke manier hij dat wil doen.

Prefrontale cortex en dementie

Het is belangrijk om te begrijpen dat de stimulatie van het lichaam ook een persoon met dementie of een niet-dementerende zal helpen om zelfcontrole te hebben. Wanneer de stimulatie van het lichaam te veel of te weinig wordt, zal de persoon verward raken en problemen krijgen met zijn beoordelingsvermogen. De stimulatie van het lichaam zal de persoon ook helpen het lichaam onder controle te houden en het in beweging te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here