11/11 Singles Day

0
652
vrouw met veel tassen tijdens het shoppen

Wil je weten wanneer het Singles Day is? Dat is helemaal niet moeilijk te onthouden. Want deze dag wordt ieder jaar op dezelfde datum gevierd. Om precies te zijn op 11 november. Dat is anders dan bijvoorbeeld Black Friday. Voor Black Friday ligt de datum niet vast, maar wel de dag. Die acties worden altijd op de vrijdag na het Amerikaanse feest Thanksgiving Day gehouden. Maar Vrijgezellendag heeft dus wel een vaste datum, maar geen vaste dag. Wat daar de reden voor is, lees je hier. 

Feest voor Chinese vrijgezellen

Chinese studenten van de universiteit van Nanjing besloten in 1993 dat het tijd was om een speciale feestdag voor vrijgezellen in het leven te roepen. Want die bestond immers nog niet en in China zijn veel vrijgezelle mannen. Ze kozen de datum 11 november. Dit is een logische keuze want 11-11 is een datum die uit vier enen bestaat. Het getal 1 staat symbool voor het alleen zijn, het individu. Dus er is geen betere datum om het vrijgezellenbestaan te vieren.

Meerdere dagen kortingen

Tegenwoordig is Singles Day een dag waarop je in veel verschillende webshops aankopen kunt doen, profiterend van hoge kortingen. Hoewel de Vrijgezellendag-acties zich concentreren op 11 november, biedt een aantal webshops de kortingen over meerdere dagen aan. Zo maakt het je mogelijk om langer te profiteren van de aanbiedingen. Als Singles Day op een dag van maandag tot vrijdag is, is dat voor veel mensen wel zo handig. Zeker als je door de week een drukke baan hebt, is het gemakkelijk als je bijvoorbeeld in het aansluitende weekend ook nog gebruik kunt maken van de prijsverlagingen op de artikelen die jou interesseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here