Een domeinnaam vinden en kopen: hoe doe je dat?

0
616

Misschien denk je er al een tijdje over na om een website op te richten. Je bent zeker niet de enige. Het maken, kopen en/of verkopen van websites is razend populair. Voor een goede website heb je echter een pakkende domeinnaam nodig. Hoe doe je dat? In dit artikel vind je een aantal tips om een domeinnaam te vinden en te kopen. Het is namelijk minder gemakkelijk dan je denkt, dus we helpen je graag bij dit proces.

Zo kies je een geschikte domeinnaam

Zodra je een goed idee hebt van wat je met een site wilt gaan doen, is het tijd om na te denken over een passende domeinnaam. Dit is het adres dat je gebruikt om toegang te krijgen tot jouw site. Je kunt een domeinnaam vinden door online te zoeken. Kies een naam dat betrekking heeft op jouw bedrijf, producten en/of diensten. Wanneer je bijvoorbeeld speelgoed verkoopt, moet je de term ‘speelgoed’ in de domeinnaam verwerken. Deze naam is eenvoudig te onthouden voor potentiële bezoekers en klanten. Of gebruik de naam van een product dat je verkoopt. Wanneer je bijvoorbeeld baseballpetten verkoopt, kun je de naam gebruiken van een van de petten die je via de site verkoopt.

Waar kun je een domeinnaam kopen?

Nadat je een domeinnaam hebt gevonden, is het tijd om deze te kopen. Daarvoor kun je terecht bij allerlei bedrijven, zoals nationaal als internationaal. Een van de meest populaire aanbieders om een domeinnaam bij te kopen is GoDaddy.com. Deze biedt domeinnaam registratie voor ongeveer 10 dollar/euro per jaar. Zij bieden ook domain parking aan, wat betekent datje jouw domeinnaam daar kunt parkeren en gebruiken zolang als je wilt. Ondertussen verdien je geld aan advertenties. Ook deze bedrijven zijn populair voor het registreren van domeinnamen:

  • MijnDomein
  • Versio
  • Vimexx
  • Strato

Hosting account

Zodra je jouw domeinnaam hebt gekocht, moet je een hosting account instellen. Dit is de plaats waar alle bestanden van de site staan opgeslagen. Het is dus een belangrijke plek. Deze dienst wordt aangeboden door verschillende bedrijven, onder andere door het bovenstaande rijtje. En daarna is het tijd om je website aan te pakken. Maak een mooi design, schrijf pakkende teksten en zorg er voor dat het mobielvriendelijk is. We wensen je veel succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here