Waar ter wereld viert men carnaval?

0
273

Van zaterdag 18 februari tot en met dinsdag 21 februari barst het Carnavalsfeest los in Nederland. Eindelijk kan het weer, na de Corona jaren! Wist je dat mensen ook in de rest van de wereld Carnaval vieren? Laten we daar eens naar kijken!

Italië: Carnevala di Venezia

In het Italiaanse Venetië wordt het Carnevale di Venezia gehouden, een twee weken durend festival van kostuums, maskers en optochten dat teruggaat tot de 12e eeuw, toen het carnaval in Venetië aanvankelijk een gelegenheid was voor de adel om anoniem met het gewone volk om te gaan. Tegenwoordig nemen zowel inwoners als toeristen deel aan het festival, met uitgebreide kostuums en maskers, uitbundige bals en straatoptochten.

Bolivia: Het carnaval van Oruro

Het carnaval van Oruro in Bolivia is een kleurrijke en levendige viering van de cultuur en folklore van de Andes. Het staat bekend om zijn traditionele dansen met kleurrijke kostuums en maskers. Het hoogtepunt van het festival is de “diablada”, een dans uitgevoerd door gemaskerde dansers verkleed als demonen en duivels. Het carnaval van Oruro is ook opmerkelijk vanwege de religieuze betekenis, een feest waarin precolumbiaanse en katholieke tradities worden vermengd.

New Orleans: Mardi Gras

Mardi Gras in New Orleans is een ander populair carnaval dat bekend staat om zijn optochten, praalwagens en kralen. Het festival vindt plaats in de weken voorafgaand aan Vette Dinsdag, de dag voor Aswoensdag, en wordt gekenmerkt door flamboyante kostuums, kleurrijke maskers en uitbundige straatfeesten. De eerste Mardi Gras parade werd in 1837 in New Orleans gehouden, en de traditie is sindsdien geëvolueerd en gegroeid .

Carnaval in Trinidad en Tobago

In Trinidad en Tobago wordt het Carnavalsfeest een jaar lang voorbereid. Het festival, dat plaatsvindt in de weken voor Aswoensdag, wordt gekenmerkt door soca-muziek, uitgebreide kostuums en straatfeesten. De carnavalstraditie van Trinidad gaat terug tot de 18e eeuw en heeft zijn wortels in de Afrikaanse en Franse culturele invloeden van de regio.

Fastnacht in Duitsland

Het Duitse carnaval (ook bekend als Fasching of Fastnacht) is een pre-Lenten festival dat plaatsvindt in veel steden en dorpen van het land. Het omvat kleurrijke optochten, gemaskerde bals en straatfeesten, en is vooral populair in het Rijnland. De meest iconische figuur in Carnaval is de nar of clown, bekend om zijn humoristische capriolen en oneerbiedig gedrag.

Carnaval van Barbados

In het Caribisch gebied is het carnaval van Barbados een levendige viering van muziek, dans en vertoon. Het wordt gekenmerkt door soca- en calypsomuziek, kleurrijke kostuums en straatfeesten. Het hoogtepunt van het festival is de Grand Cadumen, een gekostumeerde optocht door de straten van Bridgetown.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here