De bekende middagdip van 16:00

0
1186
groene smoothie

“4 uur – Cup a Soup”, het klinkt voor ons allemaal heel erg bekend. Als je aan het eind van de middag een dip hebt dan is het antwoord een mok met warm water en een zakje soeppoeder. Veel Nederlanders zweren er zelfs bij om rond 16:00 een kopje soep te drinken. Toch kan het nog gemakkelijker: als je groene smoothies drinkt dan krijg je helemaal geen dip om 16:00! Deze drankjes bereid je zelf gemakkelijk met een blender, wat stukken fruit en groenten. Je bepaalt helemaal zelf wat je in jouw groene smoothies stopt, let er echter wel op dat het gezond fruit en gezonde groenten is – je smoothie moet tenslotte nog wel ‘groen’ blijven.

Wat stop je in een groene smoothie?

Er zijn tientallen recepten voor groene smoothies, de een nog uitgebreider dan de ander. Op internet kun je veel recepten vinden voor lekkere combinaties, er zijn ook boeken rondom groene smoothies geschreven die je helpen betere combinaties te maken. De drankjes bestaan vaak uit drie of vier ingrediënten. Een combinatie van kiwi’s, banaan, een klein beetje bleekselderij en twee glazen water resulteert al in een heerlijke smoothie die ook nog eens hartstikke gezond is. Alle vitaminen uit de kiwi’s, banaan en bleekselderij zitten nog in het drankje, het is dus een echte vitamineboost voor je lichaam.

Groene smoothies tegen een middagdip

In de intro van het artikel las je al dat groene smoothies vaak veel beter zijn tegen een middagdip. Een gezond lichaam is gedurende de dag grotendeels actief. Een middagdip is dan ook gemakkelijk te voorkomen wanneer je de hele dag gezonde en energiegevende voeding binnenkrijgt. Drink je regelmatig een van de groene smoothies dan zul je al snel een energieboost merken. Door regelmatig een smoothie te drinken vul je de vitaminen en mineralen in het lichaam weer aan, geef je jezelf ontzettend veel energie en word je alleen maar gelukkiger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here