Hoe overleef je in de wildernis?

0
1649

Het woord wildernis wordt geassocieerd met vrede, geluk en gelukzaligheid. Als we het woord horen, zijn we geneigd te denken aan behaaglijk opgesloten in een knusse tent met dekens en dekbedden met zachte kussens. Er is niets hemelser dan het buitenleven en de wilderniskampeerder die het liefst onder de sterren slaapt. Maar er zijn ook nadelen. Zo kan leven in het wild gevaarlijk zijn. Hoe overleef je in de wildernis? Met de tips in dit artikel moet het wel lukken!

Wat is het verschil tussen vrije natuur en de wildernis?

Een rondreis door de natuur is prachtig. Maar lang niet iedereen houdt van het idee om buiten te slapen of te leven. Buiten leven betekent voor sommigen leven in het wild tussen wilde dieren. Dat is vaak risicovol en ronduit gevaarlijk voor de persoon die niet over de juiste overlevingsvaardigheden beschikt. Om te leren hoe te overleven en hoe te leven in de vrije natuur, moet je eerst het verschil begrijpen tussen de vrije natuur en de wildernis. De wildernis is natuurlijk en wordt niet beheerd. Bij de vrije natuur is dit wel het geval. Iemand die ooit in het wild heeft geleefd of in de wildernis is geweest, zal dit begrijpen. De wildernis is natuurlijk en ongerept.

Leven in het wild

Wanneer je in staat bent om te leven in het wild en daar ook echt voor kiest, moet je begrijpen dat de keuze die je maakt een impact zal hebben anderen. Je verlaat immers huis en haard en kiest voor vrijheid en de natuur. Als je kiest voor de outdoor ervaring voor jezelf zal dat een groot effect hebben op jezelf. Het is de ervaring van je leven, maar heeft soms een grote impact.

Welke vaardigheden moet je hebben om te overleven in het wild?

Er zijn nog steeds rivieren, beken en meren die vol leven en wilde dieren zijn. Je kunt niet zomaar de wildernis intrekken tenzij je een ervaren gids hebt die je zal leren hoe je er moet overleven. Wildernissen zijn ook zeldzaam. Mensen die in de wildernis vertoeven, moeten te allen tijde alert en paraat zijn. Ze moeten ook de nodige vaardigheden bezitten om elke mogelijke situatie het hoofd te bieden voordat de wildernis er weet van heeft. Het hebben van een goede oriëntatie is essentieel in de wildernis. Bovendien is het handig om te kunnen jagen en vissen. Op die manier verkrijg je voedsel en ben je in staat om te overleven. Gebruik tenslotte deze tips om te overleven in het wild:

  • Blijf kalm in risicovolle situaties. In paniek raken heeft geen zin.
  • Maak goed geïsoleerde schuilplaatsen.
  • Maak altijd een schuilplaats in de schaduw.
  • Blijf in de buurt van waterbronnen.
  • Drink schoon water.
  • Maak vuur.
  • Heb kennis van het maken van knopen.
  • Ben je van plan om te jagen of te vissen? Maak dan een speer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here