Hier moet je op letten bij het afsluiten van een zakelijke lening

0
791
zakelijke lening

Als je als ondernemer je bedrijf wilt starten of juist verder wilt laten groeien moet je geld investeren. Mocht je een online bedrijf hebben dan kan deze investering meevallen, maar ondernemers met een fysiek bedrijf kan het al gauw om grotere bedragen gaan. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van machines en voertuigen en het aannemen van extra personeel. Op zo’n moment kan zakelijk geld lenen voor jou misschien wel een ideale optie zijn. Geld lenen blijft lenen en daarom lichten we hier uit waar je op moet letten als je een zakelijke lening wilt afsluiten.

Welke rente wordt er gehanteerd?

Bij ieder type lening die afsluit moet je dit bedrag plus de bijkomende rente terugbetalen. Dit geldt dus ook voor een zakelijke lening. Het rentepercentage is afhankelijk van een aantal factoren: de looptijd van de lening, de hoogte van de lening en de kredietwaardigheid van je bedrijf. De meeste bedrijven werken dan ook met een vaste rente over de gehele looptijd. Hierdoor heb je meer zekerheid dan als je voor een variabel rentepercentage kiest. Altijd handig om even te vergelijken bij verschillende kredietverstrekkers.

Kun je extra aflossen?

Misschien wil je naast je maandelijkse bedrag ook wel af en toe extra aflossen, bijvoorbeeld als je een goede maand hebt gedraaid. In dat geval is het prettig, want dat betekent dat je sneller je lening afbetaald en uiteindelijk ook minder geld kwijt bent aan rente. Kan dit niet, dan loop je risico op een boete. Check dit van tevoren altijd even.

Zijn er afsluitkosten?

Bij het afsluiten van een zakelijke lening komt nogal wat papierwerk kijken. Sommige grotere leningen heb je misschien ook persoonlijk overleg met een adviseur nodig en hier kunnen ook kosten voor in rekening gebracht worden. Zoek van tevoren uit of deze kosten er zijn en neem deze mee in je berekening.

Heeft de instelling goede reviews?

Ervaringen lezen van andere klanten van de instelling kan ontzettend fijn werken als je zo iets spannends als een zakelijke lening aangaat. Dit kan namelijk vertrouwen geven als je positieve reviews leest. Bij twijfel kun je altijd beter even doorzoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here