Lekker op vakantie Griekenland

0
1407
griekenland

Kreta

Een van die eilanden, is Kreta. Kreta is het grootste eiland dat bij Griekenland hoort en bovendien een van de grootste eilanden in het Middellandse zee gebied. Het is niet alleen bij toeristen uit de hele wereld populair, maar de Grieken spenderen zelf ook graag tijd op dit prachtige eiland. Vakantie Griekenland Kreta is om meerdere redenen zeker uw tijd waard.

Natuurschoon op Kreta

Kreta is een ontzettend veelzijdig eiland. Aan de ene kant geniet u, zeker in het voorjaar, van de groene natuur en prachtige bergen. Maar, en zeker tijdens het hoogseizoen, zijn de stranden van Kreta zeker de moeite waard. Beperk uw vakantie daarom zeker niet tot alleen maar het strand of de bossen en bergen, want al die aspecten zijn ontzettend de moeite waard.

Historie

Behalve prachtig natuurschoon, is Kreta natuurlijk ook de bakermat van de beschaving van Europa. De Minoische beschaving woonde generaties lang op Kreta en schiepen de randvoorwaarden van de menselijke beschaving zoals deze vandaag de dag nog steeds bestaat. De sporen van dit verleden zijn nog te zien in de verschillende reünies. Deze zijn natuurlijk heel erg de moeite waard om eens te bezoeken en zo meer te weten te komen van het verre verleden.

Door de gunstige positie van het eiland, heeft het in de oudheid uit kunnen groeien tot het machtigste stukje land van de wereld. Kreta was als het ware een poort tussen het oosten en Europa. Het was een belangrijke handelsroute, waardoor veel kostbare goederen zoals specerijen uit het oosten binnenkwamen. Het was tevens het politieke epicentrum van die tijd. Dit alles maakt een vakantie Griekenland ontzettend de moeite waard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here