Zo kies je de juiste kinderfiets

0
1675

Voor je kind wil je natuurlijk de beste kinderfiets uitkiezen. Dit is echter geen eenvoudige taak. Je moet namelijk niet alleen rekening houden met de prijs-kwaliteit verhouding, maar ook met de onderdelen aan de binnen- en buitenkant en de leeftijd en wielmaat. In dit artikel vind je een aantal handige tips om de juiste fiets voor je kind te kiezen.

Mooie jongensfietsen

Je zoontje geeft aan dat hij graag een nieuwe fiets wil. Hij fietst namelijk graag door de buurt en wil met een mooie fiets indruk maken op de andere kinderen. Bovendien is zijn fiets al vrij oud. Tijd om een nieuw exemplaar aan te schaffen. Een jongensfiets heeft vaak donkere kleuren, zoals blauw en zwart. De Volare Ambush 20 inch is wat dat betreft echt een aanrader. Dit model voor jongens van 6 tot 8 jaar ziet er stoer uit, en is 100 procent afgemonteerd. Het betreft wel een outlet model, waardoor het licht beschadigd kan zijn. Aan de andere kant rijdt het door de verende voorvork en de sterke wielen zeer fijn.

Kies een stoer model van sterk materiaal

De meeste jongens vinden het heerlijk om door de buurt te fietsen. Ze houden van snelheid en sommige van hen halen graag trucjes uit. De kans dat daarbij de fiets beschadigd raakt is natuurlijk ook aanwezig. Zodoende is het belangrijk dat een jongensfiets van sterk materiaal is gemaakt. Ook de remmen dienen in orde te zijn. Eventueel kunt je ook een helm aanschaffen om het fietsen nog veiliger te maken. De Atom 16 inch Red freewheel is daarvoor uiterst geschikt. Het heeft een opvallende rode kleur en een crossfiets model. Daarmee kan jouw zoontje onbezorgd de hele dag lekker crossen.

Waarom een fietshelm zo ontzettend belangrijk is

Steeds meer kinderen dragen een fietshelm in het verkeer. Een goede ontwikkeling, want dit vergroot de veiligheid. Op de fiets zijn kinderen namelijk bijzonder kwetsbaar. Een ongeluk zit helaas altijd in een klein hoekje. Een fietshelm beschermt tegen ernstig hoofdletsel. Er is altijd een kans dat een kind tijdens het fietsen ongelukkig ten val komt. Een helm voorkomt ernstige verwondingen. Desondanks is het dragen van een fietshelm in Nederland niet verplicht. Met name bij jongere kinderen is het een verstandige beslissing om het wel te doen. Ze anticiperen namelijk niet altijd voldoende in het verkeer, waardoor de kans op ongelukken groter is.

De vlam in de pan

Een fietshelm beschermt uw kinderen tegen lelijke valpartijen. Met de Volare Fiets-skatehelm Delux Blauw Rode vlammen slaan de vlammen tijdens het fietsen ongetwijfeld uit de pan! Het is een lichte fietshelm met een handige draaiknop van 51 tot 55 centimeter, waardoor de helm lang meegaat.

Let goede op de grootte

Tijdens het aanschaffen van een fietshelm is het belangrijk om te letten op de grootte. Probeer in de winkel dan ook de helm naar voren en naar achteren te schuiven, om te zien of het goed op het kinderhoofdje past. Een fietshelm past goed wanneer deze niet verschoven kan worden. In een webshop is het natuurlijk niet mogelijk om de fietshelm te passen. Let in dat geval goed op de aangegeven grootte, en stuur de helm terug wanneer het niet bevalt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here