Laat je betoveren tijdens een rondreis door Ierland

0
897

Ierland is een land waar je door haar schoonheid meteen op verliefd raakt. Laat je in dit land in het westen van Groot-Brittannië meeslepen door eindeloze heuvels, enorme meren, gigantische rotsen en Ierse volksmuziek. Ook de vriendelijke, gastvrije Ieren en hun Guiness bier mogen we niet vergeten. Een rondreis door Ierland is dan ook absoluut genieten geblazen.

Met de auto Ierland ontdekken

Een autorondrit door het land is de perfecte manier om alle mooie plekjes van Ierland te ontdekken, ook als je reist met kinderen. Reis bijvoorbeeld van bruisende steden als Dublin en Belfast richting natuurwonderen naar het schitterende natuurpark Wicklow Mountains. Niet voor niets werd in dit majestueuze landschap ooit de veelgeprezen film ‘Braveheart’ opgenomen. Door het schitterende uitzicht over het meer kom je even helemaal tot rust.

Bezienswaardigheden Ierland

Jaarlijks genieten duizenden toeristen van de adembenemende natuur en sfeervolle Ierse steden. Zo reis je in de Noord-Ierse stad Belfast even terug in de tijd. Overal vind je namelijk gebouwen uit het Victoriaanse tijdperk. Bovendien kun je in deze stad de haven bezoeken waar ooit het legendarische schip Titanic werd gebouwd. Ook het park Wicklow Mountains mag je niet missen tijdens een rondreis door Ierland. Hier vind je een prachtig landschap met enorme bergen, meren en groene heuvels.

Eten en drinken in Ierland

In Ierland kun je proeven van een aantal smaakvolle en traditionele maaltijden. De Ierse keuken staat bekend om de vele vleessoorten, zoals varken en rund. Deze worden vaak gecombineerd met warme ‘soda bread’, een specialiteit gemaakt van karnemelk. Of er proef er van ‘boxty’, een gevulde pannenkoek. Daarnaast worden vissoorten als mosselen en krab in de Ierse keuken met liefde bereid. Guinness bier en whisky zijn verreweg de populairste drankjes in het land. Koffie wordt het meest gedronken als non-alcoholisch drankje.

Cultuur van Ierland

Tijdens je reis zul je kennismaken met de bijzondere Ierse cultuur en geschiedenis. Zo zijn er in steden als Dublin en Belfast overal eeuwenoude gebouwen te vinden, zoals Middeleeuwse klokkentorens en beschermmuren. De hartelijke Ieren zijn bovendien dol op muziek. Zo kun je in een pub bijna altijd genieten van live muziek. Niet voor niets zijn een aantal Ierse bands wereldberoemd, zoals U2. Feest gezellig mee met de vrolijke Ieren, en proost met een Guiness biertje op een geslaagde reis in Ierland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here