Dit zijn de perfecte redenen om te gaan kamperen

0
352

Steeds meer Nederlanders kiezen er voor om te gaan kamperen. Jaarlijks vertrekken we massaal met de caravan of tent richting populaire vakantiebestemmingen als Italië en Frankrijk. Wat maakt kamperen nu zo mooi? In dit artikel vind je een aantal goede redenen om te gaan kamperen!

Reden 1: Kamperen laat je ontsnappen aan het hectische stadsleven ontsnappen

Dat klinkt misschien dramatisch, maar als je eenmaal op een rustige camping zit, midden in de natuur, zul je precies weten waar we het over hebben. Het enige geluid dat je hoort zijn fluitende vogeltjes en je hoeft je nergens mee bezig te houden (nadat je de tent hebt opgezet tenminste). Zet je telefoon uit, sit back and relax!

Reden 2: Je ontdekt (opnieuw) hoe mooi de natuur kan zijn

Woon je in de stad, vergeet je soms hoe het er in de échte vrije natuur uit ziet. Denk aan hoge bergen, mooie meertjes en de prachtig heldere sterrenhemel die je ‘s avonds te zien krijgt. Wauw!

Reden 3: Je hebt meer quality time

Of je nou met je lover, familie of vrienden op vakantie gaat, een mooiere vorm van quality time tijdens het kamperen is er niet. Je bent aangewezen op elkaar, in plaats van dat je samen voor de tv hangt of op het internet zit. Opeens ‘moeten’ jullie je zien te vermaken met elkaar of nog gekker: een bordspelletje spelen. Hoe lang is het geleden dat je dat voor het laatst deed?

Reden 4: Je moet buiten koken

Buiten zitten terwijl je kookt, weinig rommel om op te ruimen en een simpel, maar lekker gerecht om ook nog eens buiten op te eten. En ‘s avonds maak je een kampvuurtje waar je marshmallows boven houdt. Yum!

Reden 5: Kamperen is relatief goedkoop

Denk aan een hotel wat je nu niet hoeft te betalen en restaurants die je nu vervangt door je eigen gaspitje. Kamperen is de ideale optie voor als je niet zoveel geld te besteden hebt. Je kunt je prima vermaken zonder geld uit te geven, door bijvoorbeeld te gaan zwemmen, fietsen, zonnen of wandelen.

Reden 6: Je hebt eens écht tijd om een boek te lezen

Normaal word je afgeleid door e-mailberichten, je telefoon of andere mensen, maar tijdens het kamperen heb je eindelijk tijd genoeg om dat boek eens van begin tot eind uit te lezen.

Reden 7: Kamperen is romantisch

Met je lover kamperen betekent: samen in een klein tentje, samen bij het kampvuur en samen koken. En vergeet vooral de prachtige sunsets en sunrises niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here