Is 5G wel of niet schadelijk voor de gezondheid?

0
741

Dankzij 5G is het gamen op de pc en/of smartphone leuker dan ooit. Het verbinden en spelen gaat razendsnel. En dan heb je ook nog eens onbeperkt data, waardoor je kan spelen wanneer je maar wilt. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone met een ingebouwd 5G modem. Informeer hier altijd even naar voordat je een abonnement voor je mobiele telefoon afsluit. 5G netwerken zorgen voor een zeer goede dekking, maar de downloadsnelheid is ongeveer hetzelfde als die van 4G. Daar hoef je het dus niet voor te doen, maar alle andere voordelen maken het zeker het overwegen waard.

Is 5G overal in Nederland al beschikbaar?

5G is inmiddels bij verschillende aanbieders beschikbaar. Zo biedt T-mobile het inmiddels aan op veel plekken in Nederland. Wel is er nog verbetering mogelijk, want met name mensen uit de Randstad kunnen er gebruik van maken. Hopelijk is er op korte termijn sprake van een landelijke dekking.

Is de straling van het 5G netwerk schadelijk voor de gezondheid?

Sommige mensen maken zich zorgen over de gezondheidseffecten van 5G. Ze vrezen dat de antennes in 5G-netwerken schadelijk zijn. Op dit moment breiden providers hun netwerk uit met allerlei nieuwe zendmasten zodat goede dekking wordt gegarandeerd. Bij een deel van de Nederlanders is er daarom angst voor negatieve effecten van straling. We kunnen jullie echter gerust stellen. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat straling van 5G niet schadelijk is. Maak je dus vooral geen zorgen als je al internet hebt dat gebruik maakt van het 5G netwerk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here