Zo maak je je tuin zomerklaar

0
933
tuin zomerklaar maken

De zomer is in zicht, dus het is tijd om de tuin weer klaar te maken voor de eerste zonnestralen. En zeg nou eerlijk, wat is er fijner dan van je buitenplek weer een ontspannen omgeving te maken waar je de warme zomerdagen- en avonden in kunt genieten met vrienden en familie. Goed, waar begin je nou met je tuin zomerklaar maken? In dit artikel geven we je wat tips. Laat je inspireren!

Oude spullen opruimen of weggooien

Opruimen is altijd stap één om je tuin weer zomerklaar te maken. Dit komt omdat er misschien wel spullen van vorige zomer nog rondslingeren in de tuin, of er liggen spullen waarvan jij ze niet meer wilt hebben. Hoe dan ook: opruimen is stap één. Misschien kun je goede spullen verkopen of weggeven en het andere bij het grofvuil zitten. Het is belangrijk om lekker fris en schoon je ruimte in te gaan richten!

Tuinmeubilair kopen

Is het tijd om nieuw tuinmeubilair te kopen? Ga dan eens langs bij het tuincentrum of speur op het internet voor inspiratie. Misschien wil je wel een houten picknicktafel kopen om met de hele familie aan te zitten of ga je dit jaar eindelijk die heerlijke loungeset aanschaffen. Niets leukers dan wat frisse wind door je meubilair!

Planten kopen

Decoratie is alles in een tuin, en hoe decoreer je nou beter dan met planten? Vul plantenbakken met mooie planten die het ook goed doen tijdens de zomermaanden. Zo weet je zeker dat je tuin niet straks dood is als het eenmaal lekker weer wordt.

Aankleden met accessoires

De kers op de taart is natuurlijk jouw tuin aankleden. Denk aan leuke kussens, een tafelkleed, buitenverlichting en misschien wel een open haard of vuurkorf. Kijk wat er in de stijl  van jouw tuin past en maak er een heerlijke plek van om te vertoeven voor jezelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here