Wat maakt Fuerteventura een fantastische zonbestemming?

0
1285

Na Tenerife is Fuerteventura het grootste eiland van de Canarische Eilanden, dat een deel is van Spanje. Het is een eiland met veel gezichten. Zo heeft het hagelwitte zandstranden waar veel zonaanbidders te vinden zijn. Je kunt er ook lange wandeltochten maken door de natuur. Het eiland heeft een schitterend decor van eindeloze heuvels en bergen. Op Fuerteventura ben je er zeker van dat de zon altijd schijnt. Wel waait er een bijzonder sterke wind. De letterlijke betekenis van ‘fuerteventura’ is dan ook ‘sterke wind’. Een vakantie op Fuerteventura is geschikt voor iedereen. Of je nu houdt van zonnen of graag wandelt in de natuur: er is voor elk wat wils.

Rust en vertier op Fuerteventura

Op de Canarische Eilanden kan het zomers ontzettend druk zijn. Toeristische trekpleisters als Tenerife en Gran Canaria bieden weinig rust. Daarvoor kun je beter op vakantie naar Fuerteventura. Dit eiland heeft het beste van beide werelden. In de badplaatsen Caleta de Fuste en Corralejo bruist het door de aanwezigheid van veel jonge gezinnen en jongeren. Fuerteventura heeft echter ook authentieke dorpjes waar je kunt overnachten. Hier heerst er een serene rust. Dit geldt ook voor de prachtige natuurpark Parque Natural de Corralejo.

Schitterend decor

Het decor van Fuerteventura is werkelijk een lust voor het oog. Het is een ideale bestemming voor mooie wandeltochten of ritten met de auto. Zo kun je tijdens een vakantie op Fuerteventura een bezoek brengen aan het Parque Natural de Corralejo. Hier vind je duizenden kilometers aan zandduinen waar het heerlijk vertoeven is. De nabijgelegen Atlantische Zee leent zich bovendien uitstekend voor watersporten. Of bezoek authentieke dorpjes zoals El Cottilo. Vooral de oude vissershaven, vroeger het hart van de export in Fuerteventura, trekt veel bekijks.

Grandes Playa’s

De stranden in Fuerteventura worden in het Spaans ‘Grandes Playa’s genoemd’. Grote witte zandstranden vind je op dit eiland vooral in het noordoosten. Hier bevinden zich de stranden van Corralejo, vlak bij het eerder genoemde natuurpark. Op deze stranden kun je heerlijk ontspannen onder de Spaanse zon. Na een middagje zon kun je eventueel de gezellige binnenstad van Corralejo ontdekken. Door de stevige wind op Fuerteventura is de zee bovendien een uitstekende plek voor watersporten, zoals zeilen en kitesurfen. Wij wensen jou een heerlijke vakantie!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here