Het vakantieland Spanje

0
2155
spanje strand

Veelzijdig land met uitmuntend veel tradities

Spanje is een veelzijdige vakantiebestemming omdat het voor een ieder wat wils heeft. Wil je lekker genieten van de zon en de zee dan zijn de Spaanse Costa’s de ideale vakantiebestemming. Houdt je meer van de natuur dan kun je een Spanje vakantie het beste boeken in het binnenland van Spanje. Spanje is het vakantieland voor elke toerist. Van zonaanbidder tot backpacker, van cultuurliefhebber tot sportliefhebber. Er is voor iedere soort vakantieganger wel een geschikte bestemming te vinden.

Naast dat Spanje voor iedereen wat wils heeft, heeft het land ook vele bezienswaardigheden, mooie natuurgebieden, prachtige stranden en een goede infrastructuur wat het een ideaal vakantieland maakt om rondreizen te maken. Dit alles maakt Spanje een veelzijdig vakantieland maar Spanje is het land van de tradities.

Zo worden er in Spanje nog steeds stierenvechten georganiseerd met uitzondering van de regio Catalonië want hier is het organiseren van stierenvechten verboden. Andere tradities zijn de siësta, waarbij de Spanjaarden een middagdutje doen en de flamingo dans en muziek en dan voornamelijk in de regio Andalusië. Allemaal tradities die Spanje zoals bijna iedereen Spanje kent en wat is nu leuker om zelf deze tradities onder ogen te komen.

Spanje meer dan de Spaanse Costa’s

Het Spanje heeft naast het vasteland ook twee archipellen namelijk de Balearen en de Canarische Eilanden. De Balearen liggen in de Middellandse Zee voor de oostkust van het vasteland. De Canarische Eilanden liggen een stuk verder verwijderd van het vasteland namelijk in de Atlantische Oceaan voor de westkust van het Afrikaanse continent.

De Spaanse eilanden zijn net zo populair als de Spaanse Costa’s alleen geven de eilanden nog meer het gevoel dat je op vakantie bent, want de eilanden zijn alleen te bereiken met een vliegvakantie Spanje. De Canarische Eilanden zijn in tegenstelling tot de Balearen het hele jaar door te boeken als vakantiebestemming, want de Canarische Eilanden hebben een uitermate gunstig klimaat.

Zo worden de bekendste eilanden van de Canarische Eilanden, Gran Canaria en Tenerife ook wel de eilanden van de eeuwige lente genoemd. De eilanden hebben allemaal een eigen karakter waardoor geen enkel eiland hetzelfde lijkt. De natuur is op ieder eiland prachtig en het landschap varieert per eiland. Wil je het echte vakantiegevoel beleven boek een Spanje vakantie naar één van de prachtige Spaanse eilanden.

Geweldig klimaat voor een overheerlijke strandvakantie

Spanje word het meest geboekt als zonvakantie en dat komt mede door het geweldige klimaat dat zowel het vasteland als de twee eilandengroepen hebben. De Spaanse Costa’s zijn bij iedere vakantieganger wel bekend en er trekken jaarlijks dan ook duizenden toeristen naar één van de badplaatsen aan de Spaanse Costa’s. Al met al is Spanje een ideaal vakantieland, want je treft er echt alles aan. Van mooie zandstranden, gezellige eetgelegenheden, sfeervolle uitgaansgelegenheden, bijzondere bezienswaardigheden en de prachtige Spaanse tradities maken Spanje één van de favoriete vakantiebestemmingen bij Nederlandse vakantiegangers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here