Handige tips voor een goede pasvorm

0
1212
pasvorm overhemd

De keuze voor de juiste pasvorm

  • Wees ervan bewust dat kleding welke is samengesteld uit katoen na de eerste keer wassen krimpt. Als je het van voornemen bent om de droger te gebruiken, zorg dan dat je voor een maat groter gaat zodat je meer speling hebt. Breng je jouw overhemd naar de stomerij? Dan hoef je je hier niet druk over te maken.
  • Zoek een goede kleermaker. Vaak past confectiekleding gewoon niet goed, maar je kunt ze met een paar simpele aanpassingen op maat laten maken. Er zijn ook kledingwinkels die een kleermaker in huis hebben en korting geven.
  • Bij een overhemd dient de naad waar de mouw begint exact te reiken tot het punt waar de schouder eindigt. Hierbij geldt dat je overhemd moet tot iets voorbij de riemhoogte moet komen, maar ook niet over je billen behoort te vallen.
  • Goede overhemden hebben de naad tot op de schouderhoogte en de boord van de mouw tot net op de hand. Hierbij geldt het punt waar de hand overgaat in je pols.
  • De Europese hemd wijkt af van de Amerikaanse overhemd. Europese hemden zijn  zowel smaller als getailleerder, de Amerikaanse varianten zijn een stuk wijder.

Een overhemd met een goede pasvorm?

De collectie van Seidensticker overhemden staan voor vaste knopen en dubbelnaadse stiksels. Daarbij is de Seidensticker overhemden Uno Super Sli een absolute aanrader. Super slim, super strak, super gaaf!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here