Vegetarische gerechten zijn het proberen waard

0
2060
vegetarisch eten

Motivatie

Er kunnen veel verschillende beweegredenen zijn om vegetarisch te eten. Het kan bijvoorbeeld om religieuze redenen gaan, maar ook om het dierenleed te verminderen. Daarnaast is het ook beter voor het milieu om minder vlees te eten en het kan ook nog eens gezond zijn om wat minder vlees te eten. Er zijn dan ook steeds meer mensen die minder of helemaal geen vlees eten.

Vleesvervangers

Wel is het belangrijk dat je het vlees vervangt door iets anders met dezelfde voedingsstoffen. Je moet immers wel alle voedingsstoffen binnenkrijgen. Vlees kan heel eenvoudig vervangen worden door noten, peulvruchten vleesvervangers, eieren, soja, pitten, hummus, falafel, tahin, tempé, kaas en tofu. Genoeg variatiemogelijkheden dus.

Vegetarische gerechten

Er zijn talloze vegetarische gerechten die bijna iedereen wel lust. Denk bijvoorbeeld aan: groentelasagne, verschillende pastasalades, groentesoepen en vegetarische pizza’s. Wil je zelf eens één van deze gerechten of andere vegetarische recepten uitproberen? Kijk dan eens rond op het internet voor lekkere vegetarische gerechten en ga aan de slag. Succes en eet smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here