Malgrat de Mar: geboorteplaats van Dalí

0
1155

Spanje kent een aantal fantastische zonbestemmingen. De Spaanse badplaats Malgrat de Mar ligt bijvoorbeeld in de regio Catalonië. Het hoort bij de Costa del Maresme. Een vakantie in Malgrat de Mar is onvergetelijk. Je vindt er brede zandstranden om urenlang te ontspannen onder een parasol. Laat je op het strand van Malgrat op de plaat vastleggen slurpend aan een cocktail. Ook heeft de badplaats een mooi centrum met authentieke Spaanse elementen. Laat je in een van de restaurants in de stad verwennen met lokale gerechten en drankjes. Je waant je even helemaal in Spaanse sferen. Ook de prachtige bezienswaardigheden in het oude gedeelte van de stad dragen daar aan bij.

Alles in huis voor een geweldige zonvakantie

Malgrat de Mar heeft alles in huis voor een geweldige zonvakantie. Je kunt er elke middag doorbrengen op het goudgele zandstrand, maar ook wandelen over de boulevard of het centrum verkennen. Vlakbij het strand van Malgrat de Mar loopt een boulevard waar veel toeristen te vinden zijn in leuke restaurants, café’s en barretjes. Voor verveling is in Malgrat de Mar geen plaats. Het is een geweldige vakantiebestemming omdat het zon, zee en strand combineert met een flinke portie cultuur en geschiedenis.

Geboorteplek van Dalí

Een van de beroemdste inwoners van Malgrat de Mar was de bekende Spaanse schilder Salvador Dalí. Ook hij genoot ongetwijfeld van de prachtige binnenstad van zijn geboorteplek. Nog steeds vind je hier authentieke Spaanse elementen als huisjes met een zandkleur en rode daken. Ook de oude vismarkt van Malgrat de Mar trekt veel bekijks. In het Spaans staat deze markt bekend als de ‘peixateries velles’. Vergaap je hier aan allerlei vissoorten, of koop er een om thuis van te smullen.

Spoorlijn over het strand

Malgrat de Mar is een bestemming om even helemaal te ontstressen. De badplaats heeft verschillende zandstranden, waarvan het strand van Malgrat en Santa Susanna het bekendste zijn. Deze kilometerslange stranden lopen in elkaar over. Bijzonder genoeg liggen ze vlak naast een historische spoorlijn uit 1848. Om het strand veilig te bereiken kun je gebruik maken van spoortunneltjes. Het strand van Susanna ligt in het moderne gedeelte van Malgrat. Hier vind je dan ook alle moderne faciliteiten voor een dagje ontspanning, zoals douches en toiletten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here