Ontdek de ‘vuurtoren van Columbus’: de Dominicaanse Republiek

0
1711

Zoek je naar een andere vakantiebestemming dan Spanje? Dan is de Dominicaanse Republiek een heel goed idee. In 1492 ontdekte de broer van ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus bij toeval Amerika. Zijn broer Bartolomeo bleek eveneens reislustig. Hij ontdekte in 1496 het eiland Hispaniola, de Spaanse benaming voor ‘klein Spanje’. Columbus kwam terecht op een plek met ongerepte natuur en een indrukwekkend landschap vol bergen en jungles: De Dominicaanse Republiek

De vuurtoren van Columbus

In het oosten van het eiland Hispaniola ligt de Domicaanse Republiek. Na eeuwenlang in handen te zijn geweest van de Spanjaarden en later de Fransen werd dit land in 1844 onafhankelijk. De sporen van het verleden zijn nog steeds duidelijk zichtbaar wanneer je op vakantie gaat naar dit prachtige land in Midden-Amerika. Zo vind je in de hoofdstad Santo Domingo diverse overblijfselen uit het koloniale tijdperk. Zo mag je de eeuwenoude Faro a Colón’ eigenlijk niet missen. Het betekent ‘de vuurtoren van Columbus’ in het Spaans en is een eerbetoon aan de man die het land heeft ontdekt.

Grootte van de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is om precies te zijn 48,442 vierkante kilometer groot en telt 10,6 miljoen inwoners. Het eiland Hispaniola is met haar omvang van 777.000 vierkante kilometer zelfs het op-een-na grootste eiland van het Caribisch gebied. Wat omvang betreft moet het alleen Cuba voor zich dulden. De inwoners van de Dominicaanse Republiek wonen zowel op het platteland als in diverse grote steden. Naast de bruisende hoofdstad Santo Domingo is ook een bezoek aan Puerto Plata, La Romana en Punta Cana zeker de moeite waard. Je kunt er volop genieten van sfeervolle restaurantjes, kroegjes en dansvoorstellingen waar men swingt op de merengue en salsa.

Heerlijk eten

Proef daarnaast in een van de vele leuke restaurantjes een traditioneel Dominicaans gerecht zoals ‘sancocho’, een heerlijke stoofschotel met vlees of vis. Vergeet ook niet om volop te genieten van het tropische klimaat van de Dominicaanse Republiek. De zon schijnt er bijna altijd en het land heeft een paar schitterende stranden. De Dominicaanse Republiek is dan ook een fantastische bestemming voor een zonvakantie. Breng bijvoorbeeld met je geliefde of gezin een dagje door aan het hagelwitte Playa Rincón strand. Bovendien bevinden zich op loopafstand van dit strand een aantal fijne hotels om te verblijven. Ook de 30 kilometer lange zandstranden van Punta Cana Bávaro lijken rechtstreeks afkomstig van een vakantiekaart. Buen viaje! (goede reis).

Bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een land met veel gezichten. Aan de ene kant maken de vele luxe hotels het tot een populaire toeristische bestemming. Aan de andere kant leeft een deel van de bevolking in armoedige omstandigheden. Uit angst voor onveilige situaties blijven veel toeristen veilig in hun resorts. Jammer, want de Dominicaanse Republiek is een land vol natuurschoon en historische en culturele bezienswaardigheden. De armoede moet je er zeker niet van weerhouden om een aantal mooie excursies te maken. Zo vormt de Cathedral Santa Maria le Menor een van de hoogtepunten van de hoofdstad Santo Domingo. Het stamt uit 1535 en is de oudste kerk van Amerika. Ook het statige Paleis van Columbus is een echte publiekstrekker in Santo Domingo. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan de 27 watervallen van Damajugia en de ‘Los Tres Ojos’ rotsformaties een onvergetelijke ervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here