Wat is het mooiste Griekse eiland?

0
1060

Wat is het mooiste Griekse eiland? Daar kunnen wij zelf kort maar krachtig over zijn: Santorini! De geschiedenis van Santorini is verbonden met de oude geschiedenis van de vulkaan en zijn verschillende explosies, die het eiland zijn unieke uitstraling hebben bezorgd. Ook de vele dorpjes en kerkjes maken deze Griekse bestemming zeker de moeite waard. Wat is er allemaal te zien en te doen op Santorini?

Waarom Santorini de moeite waard is om heen te gaan

De vulkaan van Santorini is samen met de caldera de meest overheersende bezienswaardigheid van het Griekse eiland. De caldera is een adembenemende helling met de abrupte rotsen tegenover de vulkaan en moet je echt een keer in je leven zien. Probeer je deze must-see daarom niet voor te stellen, maar boek gewoon een hotel in Imerovigli. Ontdek deze fantastische plek en geniet van een werkelijk schitterend uitzicht. Imerovigli is een schilderachtig dorpje met kleine kerkjes, met stenen geplaveide steegjes en verzakte huizen, beslist de moeite waard is om heen te gaan.

Wat is er te doen in Fira?

In Fira, de hoofdstad die op de caldera ligt, bekijk je de archeologische en culturele musea, de orthodoxe en katholieke metropolis en het culturele centrum Bellonio. De op de rotsen gebeeldhouwde standaard, de huizen en de smalle steegjes met de verschillende winkeltjes vormen een uniek icoon, en mis niet een bezoek te brengen aan Firostefani, het vredige nabijgelegen dorp. Zowel Fira als Firostefani zijn voorzien van logiescentra.

Wat zijn de meest ppulaire plekken op Santorini?

De unieke stranden van Santorini worden beschouwd als een van de piece de resistances van het eiland, want duizenden toeristen bezoeken n de talrijke badplaatsen om ze te bewonderen en ervan te genieten.Kamari is een van de populairste bestemmingen van het eiland Santorini. Wat Kamari vooral kenmerkt is het strand dat zich over de hele lengte van de nederzetting uitstrekt, een strand met zwart zand en kiezels dat er simpelweg schitterend uitziet.

Perissa en Akrotiri

Perissa is een ander echt veel bezochte plek waar steeds meer toersten komen. Het bekend om het onbegrensde zwarte zandstrand met het donkere water dat het omvat, waar je talloze watersporten kunt doen. Akrotiri is een historische plek vanwege de verschillende archeologische vondsten, is ook een fascinerende badplaats omdat het begiftigd is met het mooie Rode Strand, met het roodachtige zand en het kristalheldere water.

Welke stranden zijn er op Santorini?

Verder is er nog het strand van Monolithos, dat op korte afstand van de hoofdstad ligt, naar het strand van Vlyhada, op korte afstand van Megalohori, en natuurlijk naar de caldera, die talrijke stranden heeft, bij het dorp Ia.

Het nachtleven van Santorini

Het nachtleven behoort tot de voornaamste redenen waarom toeristen een reis naar Santorini maken. Over het hele eiland vind je, behalve hotels, kamers, appartementen of condo’s, huurhuizen, studio’s en verschillende vakantieverblijven, ook strandbars, muziekclubs, disco’s, lunchrooms, bars e.t.c., waar je kunt genieten van drankjes, cocktails, koffie en je kunt dansen op stijlvolle muziek.

Ontdek het nachtleven van Fira

Fira is de meest populaire plek wat het nachtleven betreft. Overal in de plaats, op korte afstand van de hotels, ontdek je diverse restaurants, pubs en fastfood, waar je kunt genieten van overheerlijke maaltijden, samen met diverse snackbars, bars, clubs en nog veel meer. Er is voor elk wat wils, waar je de kans krijgt het nachtleven van Santorini te ervaren. Bovendien zijn Perissa en Kamari nog twee andere beroemde kosmische plaatsen, waar het krioelt van elk soort entertainment dat je maar kunt bedenken en waar elke toerist zich vermaakt tot de allereerste zonnestralen opkomen.

Ontspan op de rustige plekjes van Santorini

Voor iedereen op zoek naar rust zijn de dorpjes Ia en Imerovigli de perfecte bestemmingen om te vinden wat je zoekt. Ronddwalend in deze prachtige en rustige nederzettingen ontdek je conventionele pubs met bijzondere regionale lekkernijen, chique eetgelegenheden met delicatessen menu’s, stijlvolle cafetaria’s met spectaculair uitzicht op het eiland en vele rustige, artistieke bars waar je naar interessante muziek kunt luisteren en je tegoed kunt doen aan de drank van je voorkeur. Over het hele eiland heerst het nachtleven van Santorini, dat zelfs aan de meest veeleisende verwachtingen voldoet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here