Waarom is luxe kamperen zo fijn?

0
1203

Vrijwel iedere zomer vertrekken tientallen Nederlanders met een zwaar beladen auto op weg naar een nieuw avontuur, bijvoorbeeld in het vakantieland Spanje. Vaak bevat de grote aanhangwagen een hele mikmak aan kampeerspullen, waaronder tenten, stoelen en luchtbedden. Hoewel kamperen veel charme heeft, besluiten steeds meer Nederlanders om over te gaan op luxere varianten van het kamperen. Wij hebben een aantal redenen op een rij gezet waarom luxe kamperen zo fijn is.

1 – Je hoeft geen aanhangwagen meer mee te nemen

Kamperen wordt er bij veel mensen met de paplepel ingegoten. Tientallen Nederlanders hebben fijne herinneringen aan vakanties in populaire bestemmingen als Frankrijk, Italië en
Kroatië. Met een volgepakte auto vol kampeerspullen begonnen ze iedere zomer aan een nieuw vakantieavontuur. Een van de voordelen van luxe kamperen is dat je veel minder spullen hoeft mee te nemen. Zodoende is het gelukkig niet meer nodig om een aanhangwagen meer mee te nemen die de rijsnelheid van de auto beperkt tot maximaal 100 kilometer per uur. Voortaan hoef je alleen nog maar kleding, toiletspullen, badhanddoeken en eventueel beddengoed mee te nemen.

2 – Je bespaart enorm veel tijd

Je bespaart ontzettend veel tijd wanneer je kiest voor een glamping tent of een luxe mobile home. Voortaan hoef je niet meer urenlang te klungelen met het opzetten van de (voor)tent en het oppompen van een enorm luchtbed. Ook is het dankzij de luxe tent of mobile home niet meer nodig om je bezig te houden met de inrichting van de tent. In principe kun je een paar minuten na aankomst al heerlijk ontspannen aan het zwembad.

3 – Je kunt staand koken

Nog een voordeel van luxe kamperen is dat je staand kunt koken. Een hele verademing tegenover het zittend koken bij een simpele tent. Geknield boven een kookstelletje de maaltijd bereiden heeft zeker zijn charme, maar is niet altijd even handig. Accommodaties op de glamping bevatten meestal drie gaspitten op de hoogte van een meter. Het is natuurlijk erg fijn om op de camping eindelijk eens normaal te kunnen koken.

4 – Er zijn sanitaire voorziening

Een groot deel van de luxe kampeervarianten bevat sanitaire voorzieningen. Een groot verschil met een gewone tent of caravan, waarbij je meters moet lopen naar het toiletgebouw. Bij hoge nood is dit absoluut niet fijn voor jou en je kinderen. Dankzij het aanwezige sanitair in de luxe kampeeraccommodatie heb je daar gelukkig geen last meer van.

5 – Je kunt na afloop van de vakantie meteen inpakken en wegwezen

Na een aantal weken heerlijk vakantie te hebben gevierd is het tijd om weer richting huis te gaan. Het is ontzettend fijn dat je op de glamping slechts een paar tassen hoeft in te pakken, en snel huiswaarts kan keren. Tijdens een luxe kampeervakantie kun je namelijk voor de verandering alle spulletjes ergens goed opbergen, in tegenstelling tot de chaos die na enkele weken bij gewoon kamperen ontstaat. Ouderwets kamperen heeft absoluut zijn charme, maar het is zeker niet zonder reden dat glamping steeds meer aan populariteit wint!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here