Gratis een reisblog maken

0
1523
wereldbol in hand

Een reisblog is eigenlijk gewoon een blog of online dagboek, dat uiteindelijk een overzicht geeft van jouw reis, al dan niet aangevuld met foto’s en video’s.

Als je een reisblog wilt maken zijn er vele mogelijkheden, afhankelijk van de voorkeuren die je hebt. Als je er geen geld aan uit wilt geven zijn er vele gratis opties. Wil je er wel geld aan uitgeven, dan kan je zelfs een eigen domeinnaam nemen. Bij sommige platformen bereik je meteen een groot publiek en bij andere kan je het ook privé houden.

WordPress

WordPress is een zeer bekend en populair blogplatform en dat is niet zonder reden. Het is gratis en redelijk eenvoudig te gebruiken. Als je echter een eigen domein wilt hebben moet je wel betalen voor de domeinnaam en eventueel ook voor de hosting als je jouw reisblog zelf wilt hosten. Hiervoor heb je wel redelijk wat technische kennis nodig. Een nadeel is wel dat WordPress niet specifiek bedoelt is om een reis bij te houden, dus specifieke functionaliteiten hiervoor ontbreken.

Gratis reisblog

Een alternatief blogplatform specifiek om reisverslagen bij te houden is waarbenjij.nu. Op deze website kan je gratis een reisblog bijhouden met foto’s en eventueel ook met youtube video’s. Ook hou je automatisch de locaties van je berichten bij, waardoor het overzichtelijk wordt waar je precies bent geweest. Daarnaast kan je ook jouw ervaringen toevoegen van landen en steden waar je al bent geweest, waardoor je een handig overzicht krijgt met al jouw reiservaringen. Het voordeel van dit platform is dat het gratis en reclame vrij is, maar aan de andere kant heb je minder controle over de gegevens die je invoert.

Voordelen

Als je een wereldreis gaat maken, lekker op vakantie gaat, of bijvoorbeeld stage gaat lopen in het buitenland is het zeker aan te raden om alles bij te houden. Het is leuk voor familie en vrienden, en voor je zelf leuk om later alles weer terug te lezen. Daarnaast is het een makkelijke manier om iedereen op de hoogte te houden. Als iemand waar jij om geeft voor een langere tijd in het buitenland verblijft ben je ook nieuwsgierig, toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here